Încă din timpul nopții de joi spre vineri, respectiv 5 spre 6 ianuarie 2017, în urma căderilor mari de zapadă, polițiștii locali au sprijinit activitățile de deszăpezire imediat ce au demarat intervențiile pe stradă coordonate de administrația publică locală. Astfel, echipajele Poliției Locale Ploiești au acționat atât împreună cu lucrătorii operatorului de salubritate, cât și cu cei aparținând S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti.

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor, polițiștii locali au participat la înlăturarea zăpezii de pe trotuar, din dreptul trecerilor de pietoni situate pe Bulevardul Independenței.

Totodată, echipajele auto ale Poliției Locale patrulează permanent pe străzile orașului, cu semnalele luminoase de avertizare pornite, pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere nedorite, precum și pentru acordarea de sprijin persoanelor aflate în dificultate.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au asigurat măsuri de fluidizare și dirijare a circulației rutiere în sensurile giratorii și pe străzile unde intervin utilajele de deszăpezire.

Echipajele Poliției Locale Ploiești aflate în patrulare pe străzile orașului au obligația de a observa și prezența persoanelor fără adăpost, ce sunt întâlnite cu precădere în zonele intens circulate și în preajma conductelor de termoficare. În astfel de cazuri, odată cu lăsarea serii, polițiștii locali au fost instruiți să preia aceste  persoane și să le conducă la Adăpostul de noapte al Primăriei Ploiești.

Menționăm faptul că în cursul dimineții de vineri, în jurul orei 09.30, în apropierea stației S.C. TCE S.A de pe Bulevardul Independenței, rondul II, o patrulă aparținând Serviciului Ordine Publică a depistat un bărbat de 52 ani ce se simțea rău și era căzut în zăpadă. Polițiștii locali l-au ajutat să ajungă în condiții de siguranță la domiciliu.

Totodată, echipajele Poliției Locale Ploiești monitorizează permanent modul în care se circulă pe străzile din municipiu, comunicând informațiile către dispeceratul instituției.

Sursa: comunicatul de presă al Poliției Locale Ploiești

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here