Primarul Adrian Dobre continuă să discrediteze publicația Incomod și jurnaliștii acesteia, printr-un atac direct la adresa ziarului nostru, exprimat în spațiul public! Încă dinaintea publicării articolului Acuzații grave și fără precedent la adresa primarului Adrian Dobrecare nu făcea altceva decât să anunțe că vom publica informații în acest sens, unul dintre reporterii noștri l-a contactat pe edil pentru un punct de vedere. După cum se observă în print screen-urile de mai jos, am primit informațiile la ora 17.15, când am primit un apel de la Alexandru Iancovici, am revenit pentru scurte clarificări la ora 17.29, apoi a urmat o perioadă în care jurnaliștii noștri au discutat cazul. O oră mai târziu, Adrian Dobre a fost sunat pentru un punct de vedere, la ora 18.39, iar telefonul acestuia a sunat de câteva ori, apoi a intrat căsuța poștală, probabil pentru că edilul a refuzat apelul. Nu se pune problema ca Dobre să nu fii cunoscut numărul reporterului, întrucât în cealaltă imagine se vede că mai discutaseră la telefon inclusiv cu două zile înainte, pe 19 ianuarie, când au fost chiar două apeluri, pentru un alt subiect.

De abia la 20 de minute după ce l-am sunat pe primarul Adrian Dobre, pe site-ul Incomod a apărut anunțul prin care spuneam că detaliile subiectului vor fi publicate la ora 21.00, după cum se observă în print screen-ul de mai jos, din platforma ziarului nostru.

3ceba4d8-3b6a-4160-b5fd-8deb96015ca1

Cu  alte cuvinte, nu numai că primarul Dobre a fost sunat înainte ca orice informație să apară în ziar, dar și după reporterii noștri au alocat o marjă de 2 ore, în cazul în care primarul suna reporterul înapoi și oferea un punct de vedere. Cu toate acestea, 24 de ore mai târziu, edilul a trimis un drept la replică pe mail în care, îl loc să dezmintă categoric acuzațiile lansate de Alexandru Iancovici, nu a făcut altceva decât să discrediteze redacția Incomod și să ne aducă prejudicii de imagine. Reporterii noștri i-au publicat dreptul la replică, în ciuda faptului că nu oferea un răspuns acuzațiilor aduse, iar acesta poate fi citit aici.

Iar demersul lui Adrian Dobre de a ne discredita nu s-a oprit aici, lansând acuzații la adresa jurnaliștilor Incomod inclusiv în spațiul public, pe pagina sa de Facebook, unde în această dimineață a postat următorul mesaj:

Este momentul să înceteze practica folosirii minciunii pe post de bâtăO publicație online mă denigrează și calomniază într-un mod pe care nu vreau să-l caracterizez. Observând cu dezamăgire că sunt publicate minciuni ordinare în ceea ce mă privește fără a-mi fi solicitat măcar un punct de vedere, le-am trimis un Drept la Replică.L-au difuzat într-o manieră lipsită de deontologie și etică profesională: ascuns într-o rubrică a ziarului. În paralel, anticipând viitorul meu linșaj specific, un colaborator al publicației îmi transmite alte și alte amenințări asezonate cu noi și noi calomnii.

Am fost, sunt și voi fi unul dintre cei mai puternici susținători ai ideii de presă locală. Și nu doar declarativ.Ca primar, încurajez și susțin existența în Ploiești a unei prese critice neaservită vreunui grup de interese. Există în acest oraș organe media cărora le datorăm nu doar o informare corectă, ci și o contribuție majoră la crearea unui spirit civic critic și constructiv.
Am fost adeseori criticat/sancționat și de către acestea.Niciodată însă într-o manieră atât de similară linșajului și loviturilor cu bâta asupra demnității, credibilității și imaginii mele, așa cum se întâmplă zilele acestea.În timp, același lucru li s-a întâmplat și altor colegi din primărie. Cazurile city managerului și al directorului direcției economice sunt primele care îmi vin în minte. Observ aici un tipar: acest tip de ”articole” apar în special atunci când direcțiile din primărie lucrează la alocările bugetare. Nu insinuez nimic, nu vreau să induc nicio idee, doar constat.Nu este etic, deontologic și normal, ca o minciună sfruntată cum este acuzația că aș fi pretins mită pentru a lăsa pe post un director din primărie, să rămână nedemontată. Revin cu solicitarea – de data aceasta publică – de a retrage de pe site-uri (pentru că articolul a mai fost preluat și de o altă publicație) informațiile false.Le solicit în mod expres publicațiilor ziarulincomod.ro și ph-online.ro, ziar care a preluat minciuna din primul, publicarea Dreptului la Replică în condiții editoriale de spațiu, afișare și timp similare celor alocate dezinformării.Dacă nu o vor face până astăzi, la ora 17.00, din respect pentru dumneavoastră, ploieștenii de pe pagina mea de Facebook, voi publica Dreptul la Replică aici.Adrian Dobre, primar

Dar deși edilul este preocupat să arunce cu noroi în jurnaliștii ziarului nostru, uită cel mai important aspect. La aproximativ 40 de ore de la momentul când a fost sunat, continuă atacurile asupra ziariștilor și publicației Incomod, însă, nici până la această oră nu a răspuns la cea mai importantă întrebare: “A pretins șpagă pentru a-l ține pe Cristian Iancovici în funcția de la TCE?”.

Revenim pe această cale și îl întrebăm, încă o dată, în mod public, pe primarul Adrian Dobre dacă s-a întâlnit sau nu pe data de 9 iulie cu Alexandru Iancovici, fiul fostului director TCE, la restaurantul Pik Elegance și dacă i-a solicitat acestuia mită 10.000 euro pentru funcția tatălui său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here