fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

UPDATE. Încă un consilier audiat la Poliția Prahova. Primarul Adrian Dobre și doi consilieri ai acestuia, audiați la Poliția Prahova

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. Potrivit unor surse din mediul administrativ, și consilierul personal al primarului Dobre, Eugen Prună, a fost audiat la Poliția Prahova. Acesta, alături de edil și de ceilalți doi consilieri, Ștefan Grozea și Delia Nan, ar fi fost de asemenea semnatar la plângerii penale formulate la Poliția Prahova cu privire la lucrările fictive prestate de Rosal și confirmate de RASP.

ȘTIREA INIȚIALĂ

- Reclamă -

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, dar și doi consilieri ai acestuia, au fost audiați la Poliția Prahova ca urmare a plângerii formulate de edil cu privire la lucrările fictive raportate de operatorul de salubritate Rosal, care au fost confirmate de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești. Luni, 7 octombrie, primarul Adrian Dobre a fost audiat de polițiști pentru a oferi mai multe detalii cu privire la aspectele semnalate, informație confirmată pentru ziarul Incomod chiar de către edil, care a mai precizat că nu poate da alte detalii, fiind vorba de o anchetă în desfășurare.

Potrivit unor surse, la audieri au fost chemați și doi consilieri personali ai primarului Adrian Dobre, Delia Nan și Ștefan Grozea, care de asemenea ar fi identificat de-a lungul timpului nereguli cu privire la lucrările confirmate de RASP care în realitate nu au fost efectuate de Rosal. Totodată, potrivit unor surse din mediul administrativ și din Poliția Prahova, la audieri ar urma să fie chemați și angajați ai RASP.

Reamintim că potrivit unor surse din Poliția Prahova, dosarul este în stadiul de urmărire penală, fiind cercetate infracțiuni care ar fi fost comise de funcționari publici atât din RASP, cât și din primăria Ploiești, privind fapte de abuz în serviciu, înșelăciune și fals sub semnătură privată.

- Reclamă -

Primăria Ploiești a plătit sume fabuloase către operatorul de salubritate Rosal pentru curățenia căilor publice și deszăpezire. În perioada 2015-2018, Rosal a încasat peste 17 milioane de euro, dintre care mai bine de jumătate în ultimii doi ani. În anul 2017, Rosal a încasat peste 4,5 milioane de euro, iar în 2018 suma a depășit cinci milioane de euro. Însă, ceea ce este și mai grav, există suspiciuni că sumele ar fi fost plătite nelegal, pentru lucrări fictive care au fost totuși confirmate de inspectorii RASP.

După ce ziarul Incomod a publicat o serie de documente care arată cum sunt furați bani publici de către Rosal, cu girul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, primarul Adrian Dobre a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a formulat o plângere penală cu privire la posibile infracțiuni de furt al banilor publici prin intermediul salubrității. Concret, este vorba despre lucrări de măturat și spălat stradal care au fost efectuate fictiv, confirmate de inspectori RASP și decontate de primăria Ploiești.

Plângerea vizează modul în care RASP facilitează furtul banilor publici de către operatorul de salubritate, prin facturarea unor suprafețe mai mari măturate și a unor cantități de deșeuri majorate în fals ca fiind ridicate.

Primarul Adrian Dobre a explicat faptul că în zilele în care a monitorizat atent activitatea Rosal și în care volumul de deșeuri ridicate de pe căile publice a fost unul uriaș, cantitățile ridicate nu au depășit 50 de tone. Culmea, în celelalte zile, când Rosal nu a lucrat la fel de intens, a raportat și peste 100 de tone de deșeuri ridicate pe zi, diferența nefiind justificată din punctul de vedere al edilului.

- Reclamă -

O altă problemă identificată a fost aceea că inspectorii RASP au confirmat lucrări care în realitate nu aveau cum să fie executate, adică 12 străzi care apar ca fiind măturate în perioade în care erau prinse în programe de reparații, problemă identificată și în timpul controlului Curții de Conturi privind salubritatea.

Printre acuzațiile formulate de primar în plângerea penală ar fi și aceea că Rosal “dublează” cantitățile de deșeuri facturate. În cadrul operațiunii de măturat stradal intră și ridicarea deșeurilor rezultate în urma acestui lucru. Inspectorii RASP semnează procesele verbale prin care confirmă că Rosal a ridicat deșeurile rezultate din măturat, dar în realitatea acestea se pun în sacii verzi cu inscripția Rosal pe care îi vedem abandonați prin oraș, iar operatorul de salubritate vine noaptea și îi încarcă în mașini, facturându-i din nou ca deșeu stradal. Practic, primăria Ploiești plătește de două ori aceeași cantitate de deșeuri.

Nu în ultimul rând, potrivit unor surse, adesea mașinile Rosal pleacă din garaj cu bene care au deja gunoaie în ele sau pământ, iar la finalul operațiunilor de curățenie Rosal susține că și gunoiul “adus de acasă” a fost adunat tot de pe străzi și este facturat către primărie.

Reamintim că ziarul Incomod a publicat o serie de procese verbale încheiate de RASP care erau modificate cu pastă corectoare pentru ca, potrivit surselor, Rosal să factureze suprafețe măturate mai mari decât prestase în realitate. Vezi aici documentele și citește toate detaliile!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut