fbpx
luni, mai 29, 2023

Primele concluzii după luarea de ostatici de la Onești. Șefii Poliției Bacău, înlocuiți din funcții

Citește Și

- Advertisement -
Șeful IPJ Bacău și adjunctul său, precum și șeful Poliției din Onești și adjunctul său vor fi înlocuiți din funcții în urma luării de ostatici de luni. Doi muncitori au fost omorâți de un bărbat care i-a luat ostatici într-un apartament din Onești.

Anunțul privind înlocuirea șefilor din Poliția Bacău a fost făcută de ministrul de Interne, Lucian Bode.

El a anunțat de asemenea sesizarea parchetului pentru neglijenţă în serviciu și i-a acuzat pe șefii din Poliția Bacău de faptul că au minimalizat incidentul.

- Advertisement -

„Cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenții ale unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile unor persoane aflate în pericol.

La comanda IPJ Bacău se afla adjunctul unităţii, care s-a deplasat cu întârziere la faţa locului, minimizând importanţa evenimentului.

Conducerea IPJ Bacău nu a alocat suficiente resurse, deoarece nu a ținut cont de gravitatea situației.

- Advertisement -

Conducerea Poliţiei din Oneşti a ignorat amenințările făcute în trecut de agresor.

De asemenea, comunicarea cu autorul luării de ostatici, înainte de sosirea negociatorului, a fost defectuasă, ceea ce a contribuit la accentuarea stării de irascibilitate a acestuia.

Măsurile dispuse la faţa locului au fost deficitare. Conducerea Poliţiei Oneşti nu a tratat corespunzător solicitările negociatorului.

Forţele de intervenție au fost echipate corespunzător, dar au acționat deficitar.

- Advertisement -

Principala deficienţă constatată a fost relaţionarea defectuoasă dintre factorii de comandă”, a spus ministrul.

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. unul dintre ei a murit pe loc, iar al doilea a murit mai târziu, la spital.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

Moroșan avea patru condamnări penale pentru furt, pentru vătămare corporală și pentru conducere sub influența alcoolului și drogurilor.

Antena 3 a publicat informația venită pe surse, conform căreiape trupul uneia dintre victime au fost găsite răni provocate de glonț. 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

FOTO/Doi soți au căzut în gol pe Valea Caraimanului după ce au alunecat pe zăpadă. Un elicopter SMURD i-a preluat pe răniți

Accident pe munte în această după- amiază. Salvamontiștii din Bușteni au fost solicitați să intervină pentru recuperarea a două...

Mai Multe Articole Ca Acesta