fbpx
luni, iunie 24, 2024
spot_img

Primele concluzii în ancheta declanşată în cazul bebeluşului ajuns în stare gravă la spital

Citește Și

- Reclamă -

Primele informaţii din ancheta comandată de Prefectura Prahova în cazul bebeluşului ajuns în stare gravă, joi dimineaţă, la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti arată că mama acestuia ar fi încercat încă de miercuri seară să-l ducă la Spitalul Urlaţi, dar a ajuns doar până la paznic, fiind descurajată de faptul că programul la pediatrie se încheiase deja.

Ancheta a fost demarată după ce, la internarea la Ploieşti, mama copilului de două luni a reclamat că acesta nu a beneficiat de tratament la Spitalul Orăşenesc Urlaţi.

- Reclamă -

Raportul preliminar, prezentat vineri de Instituţia Prefectului, arată că bebeluşul ar fi fost adus doar până la intrarea în spital, însă mama ar fi plecat după discuţia cu paznicul. Episodul s-ar fi petrecut cu puţin înainte de ora 21.00, în timp ce spitalul a avut medic de gardă la pediatrie doar până la 19.00. Până la urmă, bebeluşul a fost dus cu ambulanţa la Ploieşti, a doua zi de dimineaţă.

Comunicatul Prefecturii privind ancheta din cazul bebeluşului

„În urma constituirii prin Ordin de Prefect a unei comisii mixte de verificare a cazului respectiv, putem prezenta opiniei publice o informare preliminară, urmând ca un raport final să fie prezentat după încheierea tuturor cercetărilor. Astfel, din instituțiile cu atribuții în acest sens nominalizate de către Prefectul Județului Prahova pentru a verifica aspectele semnalate, încă nu au fost finalizate verificările de către Direcția Generală de Asistența Socială și Protecția Copilului Prahova și de către Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Celelalte instituții au prezentat următoarele concluzii:

- Reclamă -

1.Direcția de Sănătate Publică Prahova ne-a informat următoarele:
– în data de 10.05.2023 la Camera de Gardă a Spitalului Orășenesc Urlați nu s-a prezentat vreo mamă cu un pacient (copil în vârstă de două luni);
-la aceeași dată erau asigurate linii de gardă în specialitatea Medicină Internă, Chirurgie Generală și Pediatrie (medicul pediatru având program de lucru până la ora 19);
-în jurul orelor 20:43 pe sistemul de supraveghere video a unității sanitare se observă o persoană de sex feminin cu un sugar în brațe care a discutat cu agentul de pază al unității din dreptul porții, după care aceasta, deplasându-se către un automobil aflat în stradă, părăsește unitatea;
-în urma verificărilor condițiilor igienico-sanitare din cadrul Compartimentului de Pediatrie al Spitalului Orășenesc Urlați nu au fost constatate nereguli sau abateri.

În dimineața zilei de 11.05.2023, o ambulanță a fost solicitată de către familia pacientului și acesta a fost transportat la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

2.În ceea ce privește constatările Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, precizăm că atât firma de pază cât și Spitalul Orășenesc Urlați, respectau legislația în domeniu.

3.În ceea ce privește constatările Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, pacientul nefiind tratat în cadrul Spitalului Orășenesc Urlați, a fost încheiat un proces verbal de constatare pentru perioada respectivă în urma căruia rezulta faptul că în data respectivă niciun pacient nu a fost refuzat sau redirecționat către o altă unitate sanitară de către personalul medical”, a anunţat Prefectura Prahova, într-un comunicat transmis vineri.

- Reclamă -

Anchetă comandată de Prefectura Prahova, după ce un copil ajuns în stare critică la spital ar fi fost ignorat de medici

„Vă aducem la cunoștință că din declarația agentului de pază al Spitalului Orășenesc Urlați, la momentul prezentării mamei cu copilul, la poarta de acces, aceasta a precizat că dorește să meargă la secția de Pediatrie, iar în urma răspunsului agentului care îi spune mamei că programul cabinetului de Pediatrie se încheiase la ora 19, acesta nu a dorit să mai intre în incinta spitalului și a plecat. Agentul de pază precizează, de asemenea, că i-a însoțit pe cei doi (mama și pacientul) până în stradă, întrebând dacă au nevoie de mașină, moment în care, însoțitoarea care i-a adus pe cei doi a oprit autoturismul, conducătoarea auto (o doamnă blondă) întrebând despre prezența în spital a unui anumit cadru medical. La răspunsul negativ al agentului de paza, persoanele mai sus-menționate au urcat în mașină și au plecat”, a mai transmis Prefectura.

Potrivit informaţiilor oferite de DGASPC Prahova, familia, originară din Valea Călugărească, mai are doi copii, de un an şi jumătate şi respectiv de trei ani. Aceştia au fost preluaţi şi duşi într-un centru maternal, alături de mama lor, după declanşarea verificărilor.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Incendiu la Hotel Vigo din Ploiești. Intervin pompierii

Intervenție de urgență a ISU Prahova după ce un incendiu a izbucnit la Hotelul Vigo din Ploiești, de pe...