fbpx
marți, septembrie 26, 2023
25 C
Ploiești
spot_img

Firmă din Ploiești trimisă în judecată pentru vânzarea de produse biocide diluate

Citește Și

- Reclamă -

Firma SC AI Carina SRL cu sediul în Ploiești a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti , pentru înşelăciune în formă continuată (122 acte materiale), potrivit ziare.com.

Firma a distribuit produsele care nu aveau concentrația necesară și, implicit, eficiență bactericidă, în 46 de unități spitalicești.

Este vorba despre produsele Lozopren Plus AFb, Triton Rapid AFb şi Oxidice S-Des.

- Reclamă -

Diluarea acestor produse menite să asigure un climat aseptic în spitale poate pune în pericol viața pacienților.

Numele firmei SC Al Carina SRL a apărut în timpului scandalului Hexi Pharma din anul 2016, fiind deţinută de omul de afaceri Dan Cruceanu.

În ultimul bilanţ depus în 2021 la Ministerul Finanţelor, firma apare cu 12 angajaţi, o cifră de afaceri de 18 milioane lei şi un profit de 6,3 milioane lei, potrivit G4Media.ro.

- Reclamă -

Paguba se ridică la peste un milion de lei, potrivit procurorilor.

Comunicatul parchetului:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a unei persoane juridice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată (122 acte materiale), faptă prevăzută de art. 244 alin. (2) Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

- Reclamă -

În perioada 07.12.2018 – 01.08.2019, inculpata persoană juridică, în mod direct ori prin intermediul unor societăți intermediare, a indus în eroare 46 unități spitalicești prin prezentarea unor date nereale privind concentrația substanțelor active și eficiența bactericidă a produselor denumite LOZOPREN PLUS AFb, TRIOTON RAPID AFb și OXIDICE S-Des, folosite în mediul spitalicesc.

Inducerea în eroare s-a realizat prin utilizarea unor mijloace frauduloase constând în folosirea de etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinând în acest mod unitățile spitalicești să achiziționeze aceste produse biocide, fiind cauzată o pagubă totală în cuantum de 1.006.405,81 lei.

Produsele biocide menționate sunt fabricate în Germania iar comercializarea pe teritoriul României a fost făcută în baza avizelor obținute de la Comisia Națională pentru Produse Biocide de către importatorul persoană juridică inculpată, care a solicitat și dobândit astfel atributul legal și exclusiv de a le introduce pe teritoriul României.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Judecătoriei Sectorului 5 București.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

VIDEO Angajată a unui magazin Profi, bătută cu pumnii și picioarele de mai mulți tineri din Ploiești

Șefa de tură a magazinului Profi din cartierul ploieștean Malu Roșu a fost bătută cu pumnii și picioarele de...