fbpx
vineri, decembrie 8, 2023
spot_img

Protecția Consumatorului a câștigat procesul cu Tymbark. Sucuri de 250.000 de euro confiscate

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Sud – Muntenia a câștigat în instanță procesul cu producătorul de băuturi răcoritoare Tymbark.

În urmă cu mai bine de un an, comisarii OPC descopereau în curtea producătorului din Vălenii de Munte, o cantitate impresionantă de sucuri, care se afla expusă direct în soare.

Comisarii OPC au aplicat o amendă de 30.000 de lei și au oprit de la comercializare sucuri în valoare de 250.000 de euro.

- Reclamă -

Comunicat de presă :

”Ca urmare a controlului desfășurat de CJPC Prahova în data de 17.08.2022 la operatorul economic SC Maspex România SRL-Vălenii de Munte (producător al sucurilor Tymbark), s-a constatat că în curtea acestuia se afla depozitată în aer liber, sub acțiunea directă a razelor soarelui, o cantitate însemnată de băuturi racoritoare (sucuri), nerespectându-se astfel condițiile de păstrare și depozitare stabilite chiar de către operatorul economic. Prin urmare, instituția noastră a aplicat o sancțiune contravențională reprezentând amendă în valoare de 30 000 lei, dispunând totodată măsura de oprire definitivă de la comercializare și retragere din circuitul consumului uman a cantității de 698 940 litri sucuri, în valoarea de aproximativ 250 000 euro.

Ca urmare a contestației depusă de operatorul economic la instanța de judecată, Judecătoria Vălenii de Munte și Tribunalul Prahova au respins definitiv acțiunea acestuia , sancțiunea aplicată și măsura dispusă fiind executorii.” – au transmis reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului – Regiunea Sud- Muntenia.

 - Ziarul INCOMOD
 - Ziarul INCOMOD
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img