Consilierii județeni prahoveni s-au reunit joi, 6 mai, în ședință de îndată pentru a vota o rectificare de buget prin care să aloce banii necesari pentru salariile angajaților DGASPC Prahova.

Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi și, potrivit referatului proiectului, banii nu au fost alocați la ședința de buget din cauza faptului că Direcția Regională de Finanțe Ploiești nu a repartizat sumele defalcate din TVA pe trimestrul II la nivelul solicitat.

Grupul consilierilor județeni PSD-PPUSL au emis un comunicat de presă în care critică dur faptul că banii de salarii de la DGASPC nu au fost alocați la votarea proiectului de buget pentru anul în curs.

Redăm mai jos comunicatul integral:

“Referitor la ședința de astăzi, 6 mai 2021, a Consiliului Județean Prahova, grupul de consilieri județeni PSD-PPU(sl) face următoarele precizări:

Este inadmisibil, ca la numai două săptămâni de la aprobarea bugetului, să se vină cu rectificare pentru asigurarea fondului de salarii aferent lunii aprilie pentru personalul DGASPC Prahova (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului).
Cum a fost structurat bugetul județului Prahova fără a include sumele necesare salarizării personalului din DGASPC?

De ce nu au fost prevăzuți banii necesari în buget? Cine răspunde pentru asta și ce se va întâmpla mai departe?

Incompetența si neprofesionalismul pornesc chiar de la Guvern, atâta timp cât Ministerul Finanțelor Publice, prin Direcția Regională de Finanțe Publice Prahova, nu a repartizat sumele defalcate din TVA pe trimestrul II la nivelul solicitat.

Cine răspunde pentru situația în care am ajuns astăzi? De ce să sufere oamenii pentru greșelile altora?

De ce acum două săptămâni, la ședința de aprobare a bugetului propriu al CJ Prahova, angajații Direcției Economice nu au făcut cunoscută public această situație?

Grupul nostru va susține acest proiect, dar tragem în același timp un semnal de alarmă față de modul în care aceste situații devin din ce în ce mai frecvente precum și față de maniera în care acestea sunt gestionate în mod neprofesionist.

Vouă chiar nu vă pasă de nimic?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here