fbpx
duminică, decembrie 10, 2023
spot_img

România a câștigat opt medalii la Campionatul Mondial de înot juniori. Stancu, Costea și Popovici, cei mai medaliați sportivi români la Lima

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

România a cucerit opt medalii la Campionatul Mondial de Înot Juniori din Peru: patru de aur, două de argint și două de bronz. La competiție nu au participat sportivii ruși și americani. România s-a clasat pe locul patru, după Japonia, Ungaria și Polonia.

David Popovici a câștigat la Lima patru medalii, două la simplu și două la probele de ștafetă.

- Reclamă -

Popovici a luat medalia de aur la proba de 200 m liber și a stabilit un nou record al competiției. A încheiat cursa cu timpul de 1:46.18 min, iar la proba de 100 m liber a luat de asemenea medalia de aur, cu timpul 47.13.

La ștafeta de 4X100 m liberDavid Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu au câştigat medalia de aur. Popovici a stabilit un record al competiţiei, cu timpul 47.07. Timpul României a fost 3:18.84 min. Pe locul doi s-a clasat Franţa (3:20.29 min.), iar pe poziţia a treia a terminat Lituania (3:20.41 min.).

Și ștafeta combinată de 4×100 m liber a României, cu David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu în componenţă, a câştigat medalia de argint.

- Reclamă -
În proba de 800 m liberVlad Stancu a obţinut medalia de bronz, cu timpul 7:56.14. Tot bronz a câștigat și în proba de 1.500 m liber, cu un timp de 15:17.97 min, iar la 400 m liber a reușit să obțină argintul.
Duminică, în ultima zi de competiție, Bianca Costea a câştigat medalia de aur în proba de 50 metri liber. Ea a încheiat cursa în 25 de secunde şi 35 de sutimi. Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) şi Matilde Biagotti (25.60 s).

 

La Campionatul Mondial de înot juniori de la Lima, care s-a desfășurat în perioada 30 august-4 septembrie, au participat peste 700 de sportivi din 100 de țări, lotul României fiind format din nouă înotători: David Popovici, Vlad Stancu, Bianca Costea, Patrick-Sebastian Dinu, Rebecca-Aimee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu, Ștefan Cozma, Alexandru Constantinescu, Andra Denisa Gorecki.

Sursa: g4media.ro
- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

FOTO Patru mașini implicate într-un accident în Prahova

Patru mașini au fost implicate într-un accident vineri seară, pe DJ720, în localitatea prahoveană Florești.Potrivit Inspectoratului pentru Situații de...
spot_img