fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Rosal intervine ilegal pe domeniul public, cu complicitatea primarului Adrian Dobre! SGU pierde venituri, deși este îngropată în datorii

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Rosal intervine ilegal pe domeniul public! Angajații operatorului de salubritate au început să tundă iarba și gardurile vii din Ploiești, deși activitatea este delegată prin concesiune către Societatea de Gospodărire Urbană. Când a fost întrebat despre aceste intervenții, primarul Adrian Dobre a declarat că se va semna un protocol între primărie și Rosal. Deși Rosal a executat deja lucrările, nimeni din primărie, SGU sau RASP (Regia Autonomă de Servicii Publice) nu știe despre existența acelui protocol și, în plus, cei responsabili spun că un astfel de protocol ar fi ilegal.

La începutul săptămânii trecute, primarul Adrian Dobre a fost întrebat de reporterii Incomod despre modalitatea prin care Rosal, care este operator de salubritate, va interveni în locul SGU pentru a toaleta spațiile verzi. La acel moment, Dobre spunea că se va semna un protocol între municipalitate și Rosal și că intervențiile se vor face cu titlu de sponsorizare, pentru că primarul este nemulțumit de activitatea SGU, care nu a reușit încă să tundă iarba din tot municipiul.

- Reclamă -

În aceeași zi, angajații Rosal au ieșit deja la treabă. În mass-media au apărut imagini în care se vede cum operatorul de salubritate tunde gardurile vii și iarba din zona de vest a Ploieștiului. Culmea, au tuns zonele care deja erau aranjate de SGU, în urmă cu aproximativ două săptămâni, lucrări care fuseseră confirmate de RASP, după cum a declarat conducerea SGU (video jos).

Deși Rosal a intervenit pe spațiile verzi, nimeni nu are cunoștință despre vreun protocol încheiat în acest sens. Serviciul de întreținere a spațiilor verzi este delegat de către municipalitate către SGU, ceea ce înseamnă că societatea subordonată primăriei are exclusivitate pentru aceste intervenții și, în plus, orice astfel de protocol ar trebui semnat și de reprezentanții SGU.

Conducerea SGU explică faptul că nu va semna niciodată un astfel de protocol, pentru că dacă Rosal intervine în locul SGU pe spațiile verzi, societatea nu mai facturează aceste lucrări la primărie, iar veniturile scad considerabil, în contextul în care SGU deja are mari probleme financiare, iar oamenii nu și-au încasat avansul la salarii. Mai mult decât atât, SGU ar rămâne fără obiect de activitate, iar angajații societății nu ar mai avea ce munci și s-ar ajunge la concedieri, mai spun reprezentanții SGU. În prezent, la serviciul Spații Verzi din cadrul SGU lucrează aproximativ 350 de oameni.

- Reclamă -

„Nu s-a semnat niciun protocol, eu n-am semnat și nu voi semna niciodată acest protocol pentru că este o încălcare a contractului de delegare a gestiunii care este făcut pe 49 de ani și nu s-a semnat niciun protocol. S-a intrat abuziv. Nu am primit absolut nimic, nicio notificare de la primărie, am făcut o adresă, astăzi o dăm mai departe, pentru a cere lămuriri, să aflăm în baza a ce s-a intrat peste acest contract de delegare. Au intrat pe Vest I, au început de la West Mall, unde era deja cosit de SGU, lucrări confirmate de RASP, au intrat fără să ne întrebe, ilegal și au făcut și lucrări de slabă calitate. Dumnealor nu au oameni care să știe această meserie.

Aceste zone în care Rosal intră și tunde iarba sau toaletează gardurile nu le mai putem factura, iar situația de lucrări deja s-a diminuat, se va diminua și mai mult. Acesta este obiectul nostru principal de activitate, oamenilor nu le putem da salariile, deja suntem în situația în care nu am dat avansurile.

Exact cum noi nu avem dreptul să cărăm, sau să transportăm și să depozităm gunoiul de la cimitire, de la spațiile noastre și au dumnealor exclusivitate, așa și noi avem exclusivitate și obiectul activității aceste spații verzi.

Au făcut lucrări fără să ne anunțe, dar nu au voie să presteze această activitate pe spațiile verzi, așa cum nici noi nu avem voie să transportăm gunoiul nostru în rampa ecologică”, a explicat Cristinel Șchiopu, directorul interimar al SGU.

- Reclamă -

Și Ionuț Crețu, președintele Consiliului de Administrație al SGU, spune că Rosal intervine ilegal pe spațiile verzi și că protocolul despre care vorbea primarul Adrian Dobre nu există și nici nu poate fi semnat, prin prisma exclusivității SGU asupra acestor lucrări. Totodată, Crețu a precizat că a întrebat și reprezentanții RASP dacă au fost informați despre intervențiile făcute de Rosal pe domeniul public și că aceștia, de asemenea, au răspuns că nu au cunoștință despre acest protocol. Ionuț Crețu mai spune că, din auzite, este vorba despre un „protocol verbal” dintre primarul Dobre și conducerea Rosal.

Același lucru îl spune și viceprimarul Cristian Ganea, care a declarat că a verificat și că nu a fost semnat niciun protocol.

„Nu am fost înștiințat în nicio formă, ba mai mult, m-am interesat la SGU și la RASP care este, teoretic, în subordinea mea, dar văd că se ocupă altcineva de el, nu e vorba de niciun protocol, nimeni nu a semnat nimic. RASP și SGU nu au semnat și nici nu s-ar putea semna un asemenea protocol pentru că zonele verzi sunt în administrarea SGU prin hotărâre de consiliu local și nu văd cum am putea să facem un astfel de protocol.”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului.

Potrivit legislației în vigoare, intervențiile fără autorizație pe domeniul public sunt ilegale. Directorul Poliției Locale, Adrian Vaida, a declarat că va sesiza serviciul Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale Ploiești pentru a lua măsuri după ce Rosal a intervenit ilegal pe domeniul public, asupra spațiilor verzi.

Reporterii noștri l-au contactat și pe primarul Adrian Dobre pentru a-i solicita un punct de vedere, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Iată imaginile de săptămâna trecută, când Rosal a toaletat zona de vest, care fusese deja toaletată de SGU:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut