La începutul lunii decembrie 2018, municipalitatea ploieșteană a efectuat un amplu control asupra activității operatorului de salubritate Rosal, control care după trei zile s-a soldat cu zeci de amenzi date operatorului atât de către Poliția Locală Ploiești, cât și de către primărie, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești.

La acel moment, primarul Adrian Dobre vorbea despre grave nereguli depistate în timpul controalelor, care au fost sancționate de către inspectorii RASP și de către polițiștii locali.

Reprezentanții operatorului Rosal au contestat, însă, amenzile iar prima instanță a dat câștig de cauză operatorului. Ulterior, Poliția Locală a făcut apel la decizie, iar la începutul lunii iulie, Tribunalul Prahova a decis definitiv și irevocabil că Rosal rămâne cu cele 70 de amenzi date de Poliția Locală Ploiești, însă cele date de RASP au fost anulate.

“Admite apelul formulat de Poliţia Locală Ploieşti. Schimbă în parte sentinţa apelată. Respinge plângerea contravenţională formulată de către Rosal Grup SA împotriva proceselor verbale de contravenţie emise de către Poliţia Locală Ploieşti. Respinge apelul incident formulat de către Rosal Grup SA ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi,02.07.2020.”, se arată pe portalul instanțelor de judecată.

Motivul pentru care amenzile date de Poliția Locală au rămas în vigoare, iar cele date de către primăria Ploiești prin RASP au fost anulate este acela că în timp ce Poliția Locală a sancționat Rosal Grup S.A., RASP a sancționat Sucursala Ploiești a operatorului.

Vasile Ionescu și Cătălin Ioniță

Potrivit legii, sucursalele nu au personalitate juridică, iar sancțiunile contravenționale pot fi aplicate doar “societății mamă”. Prin urmare, instanța a decis anularea amenzilor date de către RASP Sucursalei din Ploiești a operatorului.

Potrivit unor surse din cadrul RASP, amenzile respective au fost aplicate intenționat greșit, pentru a putea fi contestate de operator. “Greșeala” ar fi fost făcută la îndemnul lui Vasile Ionescu, directorul tehnic al RASP, responsabil cu salubritatea care este, totodată, bun prieten al directorului Rosal Prahova, Cătălin Ioniță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here