dragnea ziuanews.ro 2 700x466

Liderii PSD se reunesc la Sucevița în Comitetul Executiv al partidului, o ședință care vine într-un context extrem de agitat. În plin asalt al DNA, Liviu Dragnea are probleme și în interiorul PSD, mai precis are probleme cu senatorul Eugen Teodorovici, cel care a condus răscoala din Senat împotriva Guvernului și a blocat măsura split TVA.

Surse din PSD susțin că Liviu Dragnea l-ar putea executa pe Eugen Teodorovici în Comitetul Executiv al PSD. Se merge pe două variante: fie Teodorovici va fi exclus din PSD, fie își va pierde funcția de președinte al Comisiei Economice din Senat și va fi marginalizat în partid.

Întrebat despre soarta lui Teodorovici, Dragnea a spus că acesta are o funcție ”care poate să-l tulbure foarte mult”

“Nu am avut această onoare, probabil că o să o am. În legătură cu acel vot, o să avem o discuţie şi în Comitetul Executiv, la sfârşitul acestei săptămâni şi săptămâna viitoare în grupuri, pentru că trebuie să facem cu toţii un efort să ne aducem cu toţii aminte că această majoritate parlamentară este constituită ca să susţină un Guvern, nu să îl blocheze (…) Este foarte simplu să se facă exerciţii de imagine, să se critice Guvernul, măsurile guvernamentale, dar este un program de guvernare care trebuie pus în practică şi asta este una dintre principalele atribuţii ale Parlamentului. Eu cred că la domnul Teodorovici este o altă problemă. Dumnealui a venit în primăvară şi mi-a spus că ar vrea să fie preşedinte al Comisiei Economice şi eu am rugat colegii din Senat să îl susţină ca preşedinte al comisiei. (…) Este o funcţie care poate să-l tulbure foarte mult”, a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament.

Plata defalcată a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat şi firmele aflate în relaţii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind opţional din 2018 şi obligatoriu doar din 2019, dacă se va dovedi funcţional, au decis marţi senatorii din Comisia de buget-finanţe, prin aprobarea unui amendament depus în acest sens.

Tot marţi, Comisia de buget din Senat a decis eliminarea majorării accizei la carburanţi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here