fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Șeful DIICOT: „Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi seară, că dosarul Rompetrol disjuns din cel în care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, el estimând că luna viitoare se vor vedea „progrese” cu privire la această speță.

„Rompetrol este un dosar de 3.100 de volume, ne ocupă tot subsolul instituției. (…) Se lucrează destul de intens în acest dosar, a făcut și obiectul Inspecției Judiciare, este în atenția conducerii DIICOT odată cu alte câteva zeci de dosare în acest moment. (…) Dosarul e o disjungere (…). E un dosar care implică foarte multă pricepere. E un procuror desemnat care se ocupă îndeaproape zilnic de acest dosar și cred că, în perioada următoare, vom vedea progrese. Cred că discutăm de nivelul lunii următoare. Așteptăm din acel dosar să avem o schimbare de încadrare juridică și o extindere, dar nu aș vrea să antamez”, a spus Horodniceanu la Digi 24.

El a opinat că prejudiciul din dosar este unul „impresionant”, însă a evitat să dea o sumă exactă. „E într-adevăr impresionant prin prejudiciul care probabil că până la urmă va fi cuantificat într-o sumă exactă. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul inițial cred că s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu aș putea da o cifră exactă acum pentru că nu aș vrea să greșesc”, a mai spus Daniel Horodniceanu.

În ceea ce privește dosarul fraudei de la Federația Română de Fotbal (FRF), șeful DIICOT a precizat că ar urma să fie dispusă o expertiză pentru a se stabili cursul sumelor de bani care fac obiectul cauzei.

„Din ce știu (…), în dosarul cu FRF până la acest moment s-au ascultat mai mulți martori, urmează să fie administrate și alte probatorii, cred că o constatare sau o expertiză financiar-contabilă pentru a urmări cursul sumelor de bani care fac obiectivul cauzei respective”, a adăugat Horodniceanu.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut