La nivelul județului Prahova, în data de 20 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1616 persoane aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 97 de persoane și au intrat alte 70. În carantină instituționalizată se află 22 de cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, au fost confirmate cu noul coronavirus 213 de persoane, dintre acestea opt au decedat, iar 103 au fost declarate vindecate și externate

Astfel, de la ultima informare transmisă de Prefectura Prahova au fost înregistrate alte nouă cazuri de îmbolnăvire.

Dintre pacienții confirmați cu COVID-19, trei sunt internați la ATI.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.
Astfel, pe parcursul zilei de 19 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 19 societăți comerciale. Au fost legitimate 165 de persoane și oprite în trafic 88 autoturisme. De asemenea, au fost efectuate verificări la 1695 de persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 69 de sancțiuni, în valoare de 6400 lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiuna Hotărâri și legislație. Amintim că o altă pagină web ce cuprinde informații de interes în materia prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).
Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here