Situația este în continuare incertă la PSD Ploiești, cu privire la viitoarele alegeri locale care vor determina viitorul primar al municipiului! Se prefigurează mai multe scenarii, inclusiv acela ca PSD să meargă la alegeri împreună cu ALDE. O altă variantă ar fi ca PSD și ALDE să formeze o coaliție de abia după alegeri, în cadrul Consiliului Local. În ideea în care vor merge pe liste separate, PSD încă mai trebuie să valideze candidatul, iar bătălia se dă între senatorul Daniel Savu și actualul viceprimar cu atribuții de primar, Cristian Ganea. Pentru desemnarea candidatului, însă, se așteaptă rezultatele unui sondaj intern făcut de o firmă contractată din București. Oficial, până la această oră, nu se cunosc prea multe detalii referitoare la viitoarele alegeri.

“Nu am stabilit nimic, așteptăm să ne fie validat candidatul în urma sondajului al cărui rezultat îl vom primi. Cu privire la ALDE, încă nu am demarat discuțiile pe plan local dar, probabil că dacă vom avea candidați separați vom merge pe ideea unei coaliții post-electorale, în Consiliul Local. Probabil va fi cea mai frumoasă campanie, domestică, dacă îi pot spune așa, iar alegerile vor fi extrem de interesante.”, a declarat pentru ziarul Incomod consilierul local George Botez, purtătorul de cuvânt al PSD Ploiești.

Zvonurile din sfera politică spun, însă, că la Ploiești nu se va concretiza alianța PSD-ALDE, așa cum s-a întâmplat ieri la București, cel puțin nu înainte de alegeri. Motivul este unul simplu – se pare că Grațiela Gavrilescu este hotărâtă să candideze pentru funcția de primar al Ploieștiului și nu va accepta susținerea unui candidat PSD în locul ei. De asemenea, nici PSD nu va dori să renunțe la posibilitatea de a avea un candidat propriu pentru alegerile din iunie, astfel că cel mai probabil cele două partide se vor alia după alegeri, pentru a-și asigura majoritate în Consiliul Local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here