Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției nr. 2 Ploiești au identificat un bărbat bănuit de săvârșirea a trei furturi din autoturisme, în persoana unui ploieștean de 19 ani.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta ar fi pătruns, prin efracție, în trei autoturisme, iar din interior ar fi sustras mai multe bunuri (un portofel, o geantă, un telefon mobil) și suma totală de 1.030 lei.

Miercuri, 10 august, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentat Judecătoriei Ploiești. Instanța și-a însușit propunerea polițiștilor, emițând pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Atragem atenția posesorilor de autovehicule cu privire la riscul pe care și-l asumă prin lăsarea la vedere, în habitaclu, a bunurilor ce pot constitui obiect al infracțiunilor de furt. Marea majoritate furturilor din auto se petrec pe acest fundal, infractorii spărgând un geam lateral în vederea sustragerii bunurilor.

Montarea unui sistem de alarmă (de preferință cu senzor de perimetru) și parcarea autovehiculului în locuri special amenajate limitează riscul de furt, dar nu îl poate elimina în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here