fbpx
duminică, septembrie 24, 2023
23.4 C
Ploiești
spot_img

Stații GPL închise și zeci de amenzi. Rezultatele primelor cinci zile de controale din Prahova

Citește Și

- Reclamă -

Primele cinci zile de controale la stațiile GPL și firmele care transportă carburanți din Prahova – demarate în urma tragediei din Crevedia – au adus zeci de sancțiuni și de măsuri dispuse de instituțiile de control, inclusiv închiderea a nouă agenți economici.

Verificările au fost demarate, conform unui ordin al prefectului, în data de 30 august, în urma exploziilor de la Crevedia. În primele cinci zile de controale la stațiile GPL din Prahova, echipele mixte au verificat 70 la operatori economici și 14 la mijloace de transport, constatând 47 de deficiențe, potrivit unui bilanț prezentat miercuri de Prefectură.

- Reclamă -

Au fost aplicate 28 de amenzi și 14 avertismente și au fost dispuse 58 de măsuri, de la remedierea unor deficiențe până la închiderea activității, în nouă cazuri, a mai anunțat instituția, fără să precizeze despre ce societăți a fost vorba.

Rezultatele primelor zile de controale la stațiile GPL din Prahova

Controalele vizează agenții economici care depozitează transportă, distribuie, utilizează sau comercializează carburanți, lubrifianți si produse derivate ale acestora, inclusiv GPL în județul Prahova. Acestea se vor derula până pe 31 octombrie, a mai anunțat Prefectura.

  • Numărul controalelor/vizitelor efectuate în perioada 30 august – 3 septembrie= 84, din care: 70 la operatori economici și 14 la mijloace de transport.
  • Total efective angrenate în activitate: ISCIR = 6, ISCTR = 6, ISU = 5, IPJ = 4, ANAF = 4, ITM = 4, GNM = 3.

Pompierul din Dâmbovița care s-a ocupat de închiderea stației GPL din Crevedia a murit sâmbătă într-un accident de motocicletă

  • Deficiențe/Disfuncționalități/Nereguli constatate = 47, din care: lipsă autorizații/ avize/ documente de funcționare/ comercializare/ transport = 10; instalații/ rezervoare/ recipiente depozitare/ transport neomologate/ neconforme = 4; alte tipuri de deficiențe = 33.
  • Total măsuri dispuse = 58, din care: închiderea activității operatorilor economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL = 9; măsuri de remediere a deficiențelor/ disfuncționalităților/ neregulilor constatate = 26; alte măsuri dispuse = 23.

LIVE: Controale la stațiile GPL din Ploiești, după dezastrul de la Crevedia. Declarații de presă

  • Total sancțiuni contravenționale aplicate (pentru exploatarea necorespunzătoare, deficiențe sau improvizații ale instalațiilor electrice/ alte situații, nereguli constatate)  = 42, din care: amenzi = 28; avertismente = 14.

Valoare sancțiuni contravenționale aplicate = 515.100 lei. Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de: ISCTR = 7, ISU = 21, IPJ = 2, ANAF = 3, ITM = 9, GNM = 5.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...