Un tânăr de 32 de ani i-a cerut 1.400 de euro proprietarului unei mașini cu volan pe dreapta pentru a-i înlesni înmatricularea în România. Procurorul de caz și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au organizat un flagrant în Prahova, în zona reprezentanței RAR. 

Potrivit unui comunicat DGA, fapta a fost comisă în luna noiembrie a anului trecut.

Un bărbat care a cumpărat o mașină înmatriculatră în Marea Britanie a fost sfătuit chiar de cel care i-a vândut-o să apeleze la o cunoștință, care îl va ajuta să facă înmatricularea în România fără a-i aduce mașinii modificările conform legislaţiei în vigoare (schimbare comenzi, pedalier şi faruri).

Cei trei s-au întâlnit pe 16 noiembrie în Buzău. Atunci, noul proprietar al mașinii a aflat că trebuie să plătească 1.400 de euro pentru a obține documentația RAR.

“Banii urmau să fie înmânaţi inculpatului a doua zi, la sediul RAR Reprezentanţa Prahova, dată care a fost amânată pentru ziua următoare.

Astfel, în ziua de 18.11.2020, inculpatul a primit suma de 1.000 de euro din cei 1.400 de euro pretinşi pentru a îndeplini formalităţile de înregistrare a autoturismului la RAR – Reprezentanţa Prahova, urmând ca diferenţa de 400 de euro să o primească ulterior, când se remiteau şi actele maşinii.

Momentul remiterii celor 1.000 de euro a fost surprins în flagrant de către echipa alcătuită din procurorul de caz şi poliţiştii D.G.A., ulterior cercetările fiind efectuate cu inculpatul sub măsura controlului judiciar”, se arată în comunicatul DGA.

Pe parcursul cercetărilor a fost identificat şi inginerul R.A.R. Prahova care urma să îndeplinească procedurile specifice, documentele autoturismului fiind preluate de acesta şi, ulterior, identificate în biroul directorului reprezentanţei judeţene.

Bărbatul de 32 de ani este trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here