Update 17.05: Copilul a fost găsit de scafandri. A fost preluat de un echipaj medical care efectuează manevre de resuscitare în drum spre spital.

Știrea inițială:
Trei băieți de 14 ani care mergeau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din Brașov au căzut în apă, după ce gheața a cedat. Doi dintre ei au reușit să iasă, iar cel de-al treilea este căutat de echipajele ISU. 

Împreună cu cei trei a mai fost minor, tot de 14 ani, însă acesta a avut noroc și nu a căzut în apă.

“La data data de 22 ianuarie 2022, în jurul orei 14.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că 3 minori, care se aflau pe raza unui lac înghețat, situat în localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, au căzut în acesta, ca urmare a spargerii gheții.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Feldioara, pompieri și scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, precum și echipaje SMURD.

Din primele cercetări efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că 4 persoane, toate în vârstă de 14 ani, se aflau cu bicicletele pe suprafața înghețată a unui lac din localitatea Dumbrăvița, județul Brașov, iar ca urmare a ruperii gheții, 3 dintre acestea au căzut în lac.

În continuare, două dintre cele trei persoane au reușit să iasă din lac, pentru cea de-a treia persoană fiind desfășurate activități de căutare de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Dintre cele două persoane, care au reușit să iasă din lac, o persoană a fost consultată la fața locului de către cadrele medicale, iar cea de-a doua a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Activitățile sunt în curs de desfășurare”, a transmis IPJ Brașov.

Foto: Ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here