Un bărbat care a luat credite pe numele a mai multe persoane a fost prins de polițiștii din Prahova. Prejudiciul cauzat de bărbat se ridică la peste 92.000 lei, a anunțat Poliția Prahova într-un comunicat de presă. Bărbatul s-a folosit de numele și datele mai multor persoane, din ianuarie până în aprilie anul acesta, date pe le-a introdus pe platforme online ale unor societăți de creditare, apoi a încasat sumele aferente în diferite conturi.

“Ieri, 13 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Brașov, la locuința unei persoane bănuite de înșelăciune, fals informatic și fals privind identitatea.

Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – aprilie 2022, persoana bănuită ar fi folosit nume și date ale mai multor persoane, pe care le-ar fi introdus pe pltaformele online ale mai multor unități comerciale de creditare, inducându-le în eroare și determinându-le să îi remită sume de bani în diferite conturi.

Prejudiciul cauzat este de 92.300 de lei.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă, telefoane mobile și 5.230 de lei.

În urma probatoriului administrat, față de bărbatul în vârstă de 27 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat unității de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, în vederea probării întregii activități infracționale a acestuia.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Brașov.”, a transmis Poliția Prahova într-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here