Un ploieștean de 68 de ani s-a ales cu dosar penal după ce ieri, în jurul orei 14.30, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe strada Buna Vestire din oraș s-a produs un accident, iar unul dintre șoferii implicați este în stare de ebrietate.

Polițiștii au mers la locul accidentului unde au descoperit că ploieșteanul a pierdut controlul direcției de mers în timp ce efectua manevra de mers cu spatele și a lovit două mașini care erau parcate pe marginea drumului.

Bărbatul a fost testat cu etilotestul care a indicat o valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că a fost dus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

“În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.”, a anunțat Poliția Prahova într-un comunicat de presă.

În aceeași zi, la primele ore ale dimineații, un alt bărbat a fost prins conducând băut, de data aceasta pe DJ 102 L, în comuna Posești. Polițiștii au oprit pentru control un șofer de 44 de ani, din Starchiojd, dar cum mirosea a alcool a fost testat, iar valoarea indicată de etilotest a fost de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și în acest caz bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge, iar polițiștii au întocmit dosar penal.

Un alt bărbat din Ploiești, de 52 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a condus o motocicletă care are numerele provizorii expirate încă din luna august a anului trecut.

Polițiștii l-au oprit pentru control pe strada Vlad Țepeș din municipiu și au constatat că numerele erau expirate de aproape un an.

“În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”, a mai anunțat IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here