fbpx
duminică, mai 19, 2024
spot_img

UPDATE. Ploieștiul s-a constituit parte civilă în dosarul penal al lui Andrei Volosevici

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. La ora 13.00 consilierii locali din Ploiești s-au reunit în ședință de îndată și au votat favorabil cererea Direcției Naționale Anticorupție ca municipiul Ploiești să se constituie parte civilă în dosarul penal al fostului primar Andrei Volosevici.

 

- Reclamă -

Consilierii locali din Ploiești se vor reuni astăzi în ședință de îndată pentru a decide dacă municipiul Ploiești se va constitui parte civilă în dosarul penal pe care Andrei Volosevici, fost primar, îl are la Direcția Națională Anticorupție.

Solicitarea către primărie a venit de la DNA Ploiești, ca urmare a faptului că Andrei Volosevici este acuzat de abuz în serviciu, pentru finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești din bani publici.

Citește aici detalii despre acuzațiile pe care i le aduc procurorii lui Andrei Volosevici! 

- Reclamă -

Vezi mai jos raportul de specialitate întocmit pentru proiectul aflat astăzi pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploiești:

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 264/24.08.2009, modificată, s-a aprobat asocierea Municipiului Ploieşti cu S.C. F.C. Petrolul S.A., în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local, având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal F.C. Petrolul. În urma acestei hotărâri, s-a încheiat Contractul de asociere nr. 017883/03.09.2009.
          Potrivit prevederilor art. 36, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată şi actualizată, ”Consiliul local are iniţiativă şi hotărăşte, în condiţiile legii, în toate problemele de interes local, cu excepția celor care sunt date prin lege în competența altor autorități ale administraţiei publice locale sau centrale”.
          Prin adresa nr. 9254/09.05.2016, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești ne aduce la cunoștință faptul că la nivelul unității se efectuează urmărire penală, printre altele, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obținerea pentru altul a unui folos necuvenit, prevăzut de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297, alin. 1 C.p. cu referire la art. 309 C.p., cu aplicarea art. 5, alin. 1 C.p., comisă în perioada 2009-2012, prin încheierea, cu încălcarea dispozițiilor legale, a contractului de asociere nr. 017883/03.09.2009 între Municipiul Ploiești și S.C. F.C. Petrolul S.A. Ploieşti, ceea ce a avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437,07 lei, reprezentând:
  • 842.137,70 lei – plăţi efectuate exclusiv în baza contractului, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind finanţele publice;
  • 955.859,28 lei – chirie datorată de S.C. F.C. Petrolul S.A. pentru Stadionul Ilie Oană pus la dispoziţie în baza contractului – cu încălcarea prevederilor legale privind administraţia publică lcală;
  • 234,19 lei – contravaloare utilităţi datorate de societate şi achitate din bugetul local;
  • 658.205,90 – debite stabilite prin acte de control ale Curţii de Conturi a României – Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate şi care, în evidenţa contabilă a unităţii administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective între conturi ale bugetului local şi nu prin plăţi efectuate de societate.
În consecinţă, s-a solicitat Municipiului Ploiești să comunice dacă se va constitui ca parte civilă în dosarul nr. 97/P/2012, cu suma mai sus menţionată, calculată de specialistul din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Specialişti, într-un raport de constatare.
          Potrivit art. 20, alin 1 din Codul de procedură penală, ”Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept”.
          Prin prezentul proiect de hotărâre se propune constituirea Municipiului Ploiești ca parte civilă în dosarul nr. 97/P/2012.
Faţă de aspectele expuse, supunem spre aprobare proiectul de hotărâre alăturat.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Accident grav de motocicletă, în Prahova

UPDATEVictima, bărbat în vârstă de 51 de ani, prezintă un traumatism cranio-cerebral sever și a fost intubat de echipajul...
Sari la conținut