fbpx
sâmbătă, septembrie 23, 2023
26.2 C
Ploiești
spot_img

Veste excelentă pentru proiectul noului centru de radioterapie din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Ministerul Sănătății a anunțat Primăria că a lansat o licitație internațională pentru dotarea cu aparatură modernă a noului centru de radioterapie oncologică din Ploiești, care se construiește în incinta Spitalului Municipal.

„Ministerul Sănătății a informat Primăria municipiului Ploiești că s-a inițiat procedura de achiziție publică, prin licitație internațională competitivă, pentru dotarea noului centru de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești cu două acceleratoare lineare medicale (level 1-single/dual energy), TPS/CS (level 1), R&V cu toate licențele, seturi de sisteme de imobilizare, set complet de echipamente de dozimetrie (PSQA)”, a detaliat Primăria Ploiești, într-un comunicat de presă transmis vineri.

- Reclamă -

„Reamintim că noul centru de radioterapie cu echipamente medicale performante din incinta Spitalului Municipal Ploiești a fost realizat de Primăria Municipiului Ploiești, unitatea sanitară amintită fiind în administrarea municipalității. Laboratorul de radioterapie va determina creșterea calității serviciilor medicale pentru ploieșteni. Ministerul Sănătății,  prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale (UMPMB), are în derulare Proiectul privind Reforma Sectorului Sistemului Sanitar – Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar, finanțat prin Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), proiect nr. 8362RO, ratificat prin Legea nr.179/16.12.2014”, mai menționează municipalitatea.

FOTO – Cum arată noul centru de radioterapie oncologică pe care îl construieşte Primăria Ploieşti

În urma demersurilor susținute de către autoritatea publică ploieșteană, în cadrul subcomponentei de radioterapie a acestui proiect național s-a hotărât ca noul laborator de radioterapie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești să fie inclus în programul național, în vederea dotării cu echipamentele specifice menționate.

Primăria Municipiului Ploiești, prin Spitalul Municipal Ploiești, va achiziționa și un Computer Tomograf Simulator, care va fi integrat celor două echipamentele medicale moderne, ce vor fi furnizate de Ministerul Sănătății, mai anunță administrația locală.

- Reclamă -

FOTO – Lucrările la centrul de radioterapie oncologică din Ploieşti intră în linie dreaptă

„Prin implementarea acestui proiect investițional se vor asigura condiții medicale optime de investigare, diagnosticare și tratament, fără să mai fie necesar efortul pacienților ploieșteni de a se deplasa către alte centre similare din județele limitrofe. Continuăm investițiile în infrastructura locală din Sănătate!”, se încheie comunicatul Primăriei.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un urs a intrat în curtea unui localnic din Slănic

ISU Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT după ce un urs și-a făcut apariția în orașul...