Captura ecran - Videoclip al FSANP
Angajații penitenciarelor organizează un miting pe 3 octombrie, în fața Ministerului Justiției.

Agenții de penitenciar vor condiții de muncă mai bine, plata orelor suplimentare restante, stoparea împuternicirilor ilegale, eliminarea discriminărilor salariale, aprobarea statutului polițistului de penitenciare, încetarea abuzului asupra pensionarilor și plata integrală a orelor suplimentare curente.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a realizat un videoclip prin care evidențiază situația în care se află.

Iată mai jos videoclipul:

Reamintim că agenții de penitenciar au pichetat pe 25 octombrie 2018 în fața penitenciarului din Ploiești.

Citește și VIDEO. Angajații penitenciarelor din Prahova protestează în fața închisorilor

Angajaţii din penitenciarele Ploiești și Târgșor protesteaza pe 3 octombrie in fata Ministerului Justitiei. Intre timp campania mass-media continua, continua si plangerile penale si administrative. Pana cand revendicarile nu vor fi solutionate nu ne oprim.

Pe lista de revendicari sunt incluse:

1. conditii de lucru mai bune – ministrul Justitiei a promis acum 1 an standarde privind conditiile de lucru in penitenciare si un plan multianual de investitii, dar nu s-a tinut de cuvant. In schimb, bugetul pentru investitii a fost redus la jumatate.

2. plata orelor suplimentare restante – in continuare sunt peste 1 milion de ore suplimentare restante neplatite. Ministrul Justitiei s-a angajat acum 6 luni la Penitenciarul Vaslui ca acestea vor fi platite si nu s-a tinut de cuvant.

3. stoparea imputernicirilor ilegale – cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea functiilor de management superior si incetarea practicii de vasalizare prin imputerniciri, unele deja ilegale prin depasirea limitei de 1 an permisa de lege. Chiar directorul general Marian Dobrica se afla de mai bine de 2 luni in aceasta situatie.

4. eliminarea discriminarilor salariale – cerem aplicarea legii cadru a salarizarii si pentru personalul din sectorul de aparare ordine publica si siguranta nationala incepand cu octombrie 2018.

5. aprobarea Statutului politistului de penitenciare – cerem ministerului Justitiei sa includa si observatiile sindicatelor in proiectele transmise prin fortarea procedurii de avizare la Parlament.

6. incetarea abuzului asupra pensionarilor – cerem eliminarea din legislatie a scamatoriei legislative prin care, incepand cu 15 septembrie 2017, au fost reduse cu peste 30%, prin ordonanta de urgenta, pensiile angajatilor din penitenciare, politistilor si militarilor.

7. plata integrala a orelor suplimentare curente – cerem ministrului Justitiei sa aplice corect prevederea legala obtinuta in Parlament de catre sindicate referitor la plata orelor suplimentare, din ordinul acestuia (OMJ 2721/2018) fiind practic eliminate arbitrar de la plata peste 50% dintre orele suplimentare nerecuperate in termen de 60 de zile.

Cu deosebita consideratie Adrian Grigoroiu președintele
Sindicatului Equitas Târgșor și Gheorghe Constantin președinte Sindicat Solidaritatea Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here