andrei volosevici apa calda ploiesti
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a discutat vineri despre situaţia sistemului de termoficare, salutând decizia Consiliului Judeţean de a începe reparaţiile la CET Brazi, dar avertizând că administraţia judeţeană va mai trebui să rezolve o problemă înainte de venirea sezonului rece, legată de asigurarea gazelor necesare pentru termocentrală.

Declaraţiile făcute vineri la sediul Primăriei Ploieşti vin în contextul în care Consiliul Judeţean a alocat în această săptămână trei milioane de lei pentru reparaţii la cazanele 2 şi 5 din CET Brazi. Cu această ocazie, primarul a subliniat că administraţia judeţeană este cea care deţine CET-ul, sugerând că nemulţumirile populaţiei trebuie direcţionate nu către Primărie, ci către CJ. Pe aceeaşi linie, primarul a avertizat că tot proprietarul centralei termice are şi obligaţia să se ocupe de asigurarea gazelor necesare pentru producerea agentului termic şi să ţină legătura cu furnizorii din sistemul energetic din România.

O altă problemă ridicată de primar se leagă de posibilitatea de folosire a turbinei care fusese adusă de Veolia, despre care operatorul susţine c-a predat-o către Consiliul Judeţean la finalul contractului, dar care n-a fost şi preluată de noul operator.

Andrei Volosevici: “Consiliul Judeţean trebuie să se trezească!”

“Ar trebui lămurită problema legată de TAG. Informaţia mea este că această turbină, cu revizia făcută în martie, putea fi folosită foarte simplu pentru furnizarea apei calde. A doua parte a problemei este ce ardem în instalaţii, ştiut fiind faptul că există o problemă pe piaţa energiei. O să rog Consiliul Judeţean să se trezească. În conformitate cu Ordonanţa 27, cei care pot face rezervările sunt cei care deţin CET-ul, Consiliul Judeţean. Îi rog respectuos să aibă o reacţie, pentru că sunt singurii care au obligaţia să facă nişte demersuri, de maniera încât să nu ajungem în situaţia în care să reparăm o instalaţie şi să ne trezim că nu avem ce să ardem în ea”, a afirmat Andrei Volosevici. “Avem un real pericol”, a mai avertizat, în continuare, primarul municipiului Ploieşti.

Întrebat de jurnalişti dacă, în tot acest context al crizei apei calde, îşi reproşează ceva, primarul a insistat că problemele au plecat de la Consiliul Judeţean şi de la ADI Termo Prahova, asociaţia creată ca să reprezinte interesele celor doi coproprietari ai sistemului centralizat, dar unde tot Consiliul Judeţean are majoritate în AGA: “Sper că toată lumea înţelege cine deţine acest CET. E o pată incorect pusă pe obrazul Primăriei şi Consiliului Local, noi nu am greşit cu absolut nimic”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here