fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO Consilierii locali liberali au propus un control spontan la Rosal. Ceilalți consilieri, primarul și viceprimarii, nepăsători în fața problemei curățeniei din oraș

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a publicat luni, 29 iunie, două documente care arată că aproape 40 de utilaje ale operatorului de salubritate Rosal sunt stricate, parte dintre acestea nemaiputând fi reparate.

În condițiile în care Rosal are prevăzut în contractul semnat cu primăria Ploiești un număr de utilaje minim necesar pentru realizarea activității de curățenie a căilor publice, faptul că 40 de utilaje sunt stricate face ca operatorul să nu-și poată desfășura activitatea corespunzător, spun sursele noastre din cadrul societății.

- Reclamă -

Citește detalii aici!

După ce ziarul Incomod a publicat documentele din linkul de mai sus, consilierul local PNL Gheorghe Popa a adus problema în atenția Consiliului Local care a avut o ședință astăzi, 29 iunie. Gheorghe Popa, în calitate de reprezentant al consilierilor locali PNL, a făcut o interpelare în care le-a solicitat colegilor săi să meargă în control la sfârșitul ședinței la garajul operatorului de salubritate Rosal pentru a verifica dacă acesta dispune de utilajele necesare pentru curățenia orașului, așa cum sunt prevăzute în contract și în caietul de sarcini aferent (video jos).

Interpelarea liberalilor a rămas, însă, fără răspuns. Nici ceilalți consilieri locali, nici măcar primarul Adrian Dobre (PNL) sau cei doi viceprimari, Cristian Ganea (PSD) și George Pană (ALDE) nu au formulat niciun răspuns la interpelarea lui Popa.

- Reclamă -

La finalul ședinței, liberalii au revenit cu aceeași întrebare: dacă vreunul din colegii lor vrea să meargă în control la Rosal. Singurul care a răspuns a fost consilierul local PSD George Botez, dar răspunsul acestuia a fost, cum ne-a obișnuit, o glumă (video jos).

În momentul în care s-a ridicat o problemă care vizează eventuale disfuncționalități în ceea ce privește curățenia din oraș realizată în baza unui contract plătit din bani publici, adică din impozitele ploieștenilor, George Botez a ales să facă mișto și să spună că la control va merge Radu Oprea, viitorul primar al Ploieștiului. Un mișto ieftin am putea spune, raportat la milioanele de euro plătite din buzunarele ploieștenilor pentru salubritate…

După finalul ședinței, reporterii noștri au trimis mesaje primarului Dobre și viceprimarilor Ganea și Pană în care i-am întrebat de ce au refuzat să meargă în control la Rosal. Singurul care a revenit cu un apel a fost viceprimarul PSD Cristian Ganea, care a spus că va merge în control, dar alături de o delegație a primăriei din care să facă parte și directorii RASP. În momentul în care reporterul i-a atras atenția că la ședință nu s-a discutat despre această delegație sau, în fond, nimic concret despre un eventual control, viceprimarul Ganea a spus că mâine se va stabili componența delegației și când va fi efectuat controlul. În loc să ia operatorul prin surprindere și să meargă în control cât mai rapid, pentru a afla adevărul despre flota de utilaje folosită de Rosal, viceprimarul Ganea, prin răspunsul său și prin evitarea luării unor măsuri concrete și rapide, nu face altceva decât să dea timp operatorului să rezolve problema.

Facem de asemenea precizarea că discuția s-a purtat în contextul în care la ultimul punct de pe ordinea de zi s-a discutat împuternicirea primarului de a vota majorarea tarifului pe care Rosal îl percepe de la ploieșteni pentru colectarea deșeurilor menajere. Liberalii nu au votat această majorare, însă, ceilalți consilieri locali nu au fost la fel de categorici. Viceprimarul Ganea a propus un amendament ca primarul să voteze cum dorește în ședința ADI Deșeuri în care se va discuta această majorare, amendament care a fost votat de consilierii locali, cu excepția celor din PNL.

- Reclamă -

Citește aici detalii despre majorarea de tarif pe care a solicitat-o Rosal.

Vezi video cu interpelarea mai jos:

Vezi video cu răspunsul consilierului local George Botez mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

LIVE VIDEO Retragerea cu torțe, la parada de 1 Decembrie

Manifestările de 1 Decembrie din Ploiești se termină cu retragerea cu torțe a trupelor militare și cu un foc...
spot_img