fbpx
miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

VIDEO: Coronavirus. De ce a explodat numărul de cazuri în Prahova. Ce spune directorul DSP, doctorul Bogdan Nica

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus în Prahova a crescut, de la 76, la sfârșitul perioadei în care a fost instituită starea de urgență, la 813, astăzi, 13 iulie. Directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, a oferit o explicație logică pentru creșterea numărului de cazuri.

Prahova este județ de tranzit, dar și un județ cu potențial turistic ridicat. Astfel, după relaxarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, era de așteptat ca Prahova să fie printre județe cu creștere mare.

Doctorul Bogdan Nica a atras, din nou, atenția asupra măsurilor simple de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

- Reclamă -

„Am discutat cu domnul ministru modalitățile prin care domnia sa și ministerul pe care îl conduce pot susține activitatea spitalului, care, știți foarte bine, este greu încercat în aceste zile din cauza creșterii foarte mare a numărului de cazuri pe care noi o explicăm și prin creșterea traficului rutier.

Prin faptul că foarte mulți conducători de camioane opresc în Prahova, sunt foarte mulți turiști pe Valea Prahovei, sunt foarte mulți posesori de case de vacanță, dar și foarte mulți oameni din Ploiești care lucrează în București, foarte mulți în Dâmbovița….

Cred că undeva se va egaliza numărul de infectări în toate județele acestea pentru că reprezintă un pol industrial, pornind de la Brașov până la Ilfov. Asta e! E un tafic permanent. Oricât s-ar feri… Asta este un aspect.

- Reclamă -

Al doilea aspect îl reprezintă regulile care nu se respectă. Asta o știm! Noi ne alegem cu insulte sau cu jigniri ale celor care scriu pe rețelele de socializare sau prin mesaje personale, dar o să continuăm să facem recomandări. Mergem mai departe.

Domnul ministru a stat cu noi de vorbă, a discutat cu mine, cu colegii mei, cu domnul manager, ne-a întrebat cum ne descurcăm, cum vedem noi situația.

Am zis să sperăm că într-un târziu ne va face Parlamentul o bucurie și votează într-o formă care să poată permite controlul epidemiei, dar în același timp și să și garanteze respectarea drepturilor cetățenești.

Dacă lucrul acesta se întâmplă, va apărea și posibilitatea relocării unor cadre medicale după bolnavi și nu să cărăm bolnavii în alte spitale care au locuri, ceea ce mie mi se pare un lucru destul de complicat, pentru că au familii, au…

- Reclamă -

Dacă nu, am indentificat împreună cu dânsul încă trei scenarii prin care putem să gestionăm criza COVID din județul Prahova. O să vi le spun la momentul respectiv, în măsura în care totuși cineva tot plimbă legea asta în Parlament de parcă ar fi o lege a taxelor pentru 2025 și nu o urgență de sănătate publică”, a spus Bogdan Nica, după vizita ministrului Sănătății la Spitalul Județean Ploiești.

CITEȘTE și VIDEO: Nelu Tătaru, în inspecție la Spitalul Județean Ploiești. Concluziile Ministrului Sănătății

NU VĂ DUCE NIMENI COPIII LA AZIL!

Directorul DSP Prahova a ținut să infirme zvonurile și unele afirmații aberante care circulă pe rețelele de socializare.

„Cum bine știți, și nu vreau să fac politică acum, au astfel de instrumente de a interna bolnavii simptomatici, repet nu vorbim de cei asimptomatici.

Acolo s-a dicutat foarte mult. Au fost și pe perioada stării de alertă asimptomatici care au refuzat internarea, au avut posibilități de izolare.

Alte țări le-au pus la dispoziție camere de hotel, cum am avut și noi pentru cei carantinați, în condiții omenești pentru ca omul să nu se simtă lezat și sub nicio formă amenințat.

La fel, au stat mașinile în parcare, nu-i ia nimeni casa, nu-i duce nimeni copiii la azil. Tot felul de tâmpenii citesc și eu pe internet. Mașina aia e bine să stea câteva zile în parcare și să o ia când s-a vindecat. Asta s-a întâmplat și până acum, cu nenumărate persoane carantinate, carantinați pozitiv, mașina a stat în parcare și nimeni nu mi-a reclamat vreo problemă. Dar lucrurile acestea nu se mai pot face, ordonanța nu mai există.

La momentul de față mă sună zeci de oameni și mă întreabă cum să-și ia concediu medical, pentru că medicul de familie nu le mai dă concediu medical. Am oameni la care le recomand, pentru că nu am altă soluție, izolarea și-mi spun că, dacă nu mă duc la serviciu, mă dă afară.

Pe omul ăla l-am izolat cu un motiv, a intrat în contact cu un caz pozitiv și poate să aibă și el boala. Nu se pozitivează din prima zi.

PCR nu este o chestie infailibilă, trebuie să-I faci mai multe probe. Ați văzut. S-au testat niște persoane care fac dializă la un centru privat, la o firmă privată, iar după ce i-am internat noi, în mare parte sunt negativi. Avem o anchetă în acest sens.

Și atunci testul acela trebuie repetat. Pentru asta, omul ăla trebuie să stea acasă, să fiu eu sigur că nu a plecat și nu a luat virusul din altă parte, altfel ancheta mea e compromisă și nu mai știu de unde vine virusul.

La ATI, în terapia mobilă, sunt în prezent cinci bolnavi. Ieri erau șapte, dar doi s-au simțit mai bine și s-au dus pe secția de Infecțioase. Mai sunt opt bolnavi la secția de Terapie, de la parterul spitalului și un suspect grav. Sunt și mulți alți suspecți pe care îi ținem în fosta policlinică, omul și salonul, până când le iese testul. Se lucrează și acum la PCR-ul din Județean și la aparatul de la UPU”, a mai declarat Bogdan Nica.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Imagini spectaculoase de la inaugurarea celui mai nou pasaj rutier din România – VIDEO

Cel mai spectaculos pasaj rutier din România, cu o investiție de aproape 15 milioane de euro, a fost iaugurat.Este...
spot_img