fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
22.7 C
Ploiești
spot_img

VIDEO Cum gestionăm cazurile de bullying: un consilier de psihoterapie spune cum se intervine atât în cazul agresorului, cât și al victimei

Citește Și

- Reclamă -

Cazurile de bullying sunt din ce în ce mai frecvente în școlile din România, iar problema este una reală, care nu trebuie ignorată, ne-a explicat în cadrul unei emisiuni Loredana Mocescu, consilier de psihoterapie pozitivă.

Zilele trecute am aflat de la un avocat cum se pedepsesc, prin lege, astfel de fapte și ce fel de condamnări poate primi un minor.

Vezi emisiunea cu avocatul Daniel Gașpar pe această temă aici!

Dar dincolo de dreptatea de care poate avea parte victima în instanță, respectiv pedeapsa care îi poate fi aplicată agresorului, este esențial ca cei implicați într-un astfel de incident să beneficieze și de ajutor prin terapie psihologică, pentru ca un astfel de episod să nu se mai repete.

- Reclamă -

Totodată, prin terapie se poate descoperi și cauza unor astfel de comportamente și, după cum ne-a explicat Loredana Mocescu, cel mai adesea este vorba despre un tipar pe care adolescenții, sau chiar copiii, îl deprind de acasă. De aici și reticența unora dintre părinți de a-și duce copilul la terapie și, mai mult de atât, de a-l însoți la astfel de ședințe.

Urmăriți emisiunea de mai jos realizată de jurnalista Mihaela Constantin cu consiliera de psihoterapie Loradana Mocescu despre cazurile de bullying:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Un bărbat a atacat mascații de la SAS cu maceta. A fost încătușat si coborât pe brațe, pe scări

Polițiștii din București au fost nevoiți să intervină în forță pentru anihilarea unui individ extrem de violent care refuza...