UPDATE

Colonel Amarandei, șeful ISU Dobrogea: Cele nouă victime erau la ATI, la momentul incendiului erau 10 internați. În luna februarie a existat un control la toate spitalele din Constanța, s-au constatat probleme și la Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Toate victimele erau în paturile respective. Au murit doar pacienți, nu și cadre medicale.

Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă. Cauza va fi cercetată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Polițiști și criminaliști au plecat de la București spre Constanța, unde vor face ancheta alături de procurorii constățeni. Vor face cercetare la fața locului și vor lua probe. Aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiză, pentru a se vedea dacă a fost o defecțiune tehnică sau o eroare umană.

UPDATE

Bilanțul persoanelor decedate crește la nouă, conform surselor G4Media.

Din 10 pacienți aflați în secția ATI Covid, șapte sunt decedați, iar unul este resuscitat, potrivit unor surse citate pe DIGI 24.

Toti ceilalți pacienți au fost evacuați și sunt transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar.

În această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. Toți pacienții vor fi transferați la Spitalul Județean De Urgență Constanța, la Spitalul de Pneumoftiziologie și un spital mobil ISU, anunță Ministerul Sănătății.

UPDATE

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, confirmă că sunt 4 persoane decedate: „Se pare că sunt și patru victime decedate de la ATI. Incendiul a izbucnit la secția ATI. Intervin 40 de autovehicule de intervenție din Constanța, Ialomița și Călărași”.

UPDATE

Conform surselor G4Media, în acest moment ar fi patru victime, însă informațiile nu sunt confirmate oficial. Un pacient ar fi decedat la parterul secției și alți 3 pacienți decedați în ascensor.

UPDATE

De la ISU CĂLĂRAȘI se trimit în sprijin 7 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple, iar de la ISU IALOMIȚA se deplasează 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Pompierii ISU Dobrogea au fost alertați vineri dimineață după ce în clădirea Spitalului de Boli infecțioase din Constanța, secția ATI, a izbucnit un incendiu. Din clădirea spitalului iese fum gros în acest moment.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție.

Pacienții sunt evacuați iar la fața locului au ajuns primele autospeciale de stingere și ambulanțe.
Acțiunea este în desfășurare.
Vom reveni cu detalii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here