fbpx
vineri, aprilie 26, 2024
spot_img

VIDEO. O treime din bugetul municipalității se cheltuie pentru salariile angajaților primăriei Ploiești. Cum vrea primarul să modifice organigrama

Citește Și

- Reclamă -

Două milioane de lei lunar – atât cheltuie municipalitatea doar pentru salariile angajaților din aparatul primăriei! La această sumă se adaugă și salariile angajaților din instituțiile subordonate Consiliului Local, astfel că anul acesta salariile sunt estimate la 110 milioane de lei, în contextul în care întreg bugetul municipalității este de 375 de milioane de lei. Prin urmare, cea mai mare cheltuială a municipalității se face cu salariile angajaților, aproximativ o treime din buget.

Primarul Adrian Dobre a vorbit marți, 16 octombrie, în cadrul întâlnirii săptămânale cu reprezentanții mass-media, despre cheltuielile cu personalul ale municipalității și spune că acesta este motivul pentru care la momentul respectiv nu a fost de acord cu majorările salariale, care nu se justifică în situația bugetului actual de care dispune orașul.

- Reclamă -

Un salariu mediu în primăria Ploiești este de 5.000 lei brut, a spus edilul. Aparatul propriu al primăriei are aproximativ 320 de angajați, din 380 de posturi aprobate, iar în total municipalitatea are aproximativ 1.700 de salariați, luându-i în considerare și pe cei din instituțiile subordonate Consiliului Local: ASSC, Teatru, Filarmonica, Parcul Bucov, SPFL, Evidența Persoanelor.

Primarul Adrian Dobre spune că un venit de 5.000 lei brut nu i se pare mare la nivel de salariat, dar că la nivel de buget de salarii, da. În acest sens, edilul-șef spune că a solicitat modificarea organigramei pentru creșterea eficienței activității și a cheltuirii banilor publici și că va face acest lucru din nou, iar noua organigramă include și reducerea personalului, acolo unde este cazul.

Adrian Dobre vrea modificări majore, cum ar fi aducerea anumitor servicii în cadrul primăriei, dând exemplu Poliția Locală sau parcările, despre cele din urmă declarând că oricum nu sunt gestionate corespunzător de SGU, care cheltuie mulți bani. Dobre explică faptul că aceste servicii au nevoie de departamente administrative, economice, juridice și că aceste aspecte ar putea fi gestionate de direcțiile din cadrul primăriei, astfel că serviciile respective ar genera costuri mai mici în ceea ce privește funcționarea.

- Reclamă -

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Sal Rachele, terapeut în vindecare cronologică, interviu în exclusivitate pentru Incomod despre clarviziune

Sal Rachele, un cunoscut terapeut în vindecare cronologică care spune că este și clarvăzător, cunoscut la nivel mondial, a...
Sari la conținut