fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

VIDEO Pasajul subteran din centrul Ploieștiului, o pată neagră pe imaginea orașului

Citește Și

- Reclamă -

Pasajul subteran care face legătura între zona pietonală de lângă Palatul Administrativ și fostul Magazin Omnia continuă să rămână o pată neagră pe imaginea centrului Ploieștiului.

Realizat înainte de anul 1988, împreună cu pasajele subterane din cartierul Bariera București, acesta ilustrează perfect modul în care și-au pus amprenta atât administrația publică locală, cât și oamenii locului pe anumite obiective ale orașului.

- Reclamă -

Lucrările au durat aproape un an și au început concomitent cu cele de la ansamblul de locuințe din zona fostelor Galerii Comerciale. Prevăzut cu câte două ieșiri pe fiecare parte, pasajul a fost considerat la acea vreme una dintre realizările importante ale Ploieștiului.

În prezent, acesta a fost lăsat de autoritățile locale într-o vizibilă stare de degradare. Plăcile de granit sunt sparte sau lipsesc de pe treptele sale. Grilajele de fier destinate pentru scurgerea apei lipsesc și ele cu desăvârșire, devenind astfel un pericol pentru cei care îl folosesc pentru a ajunge pe cealaltă parte a Bulevardului Republicii.

Ba mai mult, și oamenii și-au pus amprenta asupra aspectului neîngrijit al pasajului intitulat acum ”Pasajul Calliope”. Asta pentru că a devenit una dintre țintele tinerilor ”pasionați” de graffiti. Din păcate, nu vorbim despre artă stradală, ci despre niște mâzgălituri.

- Reclamă -

Trebuie spus însă că acesta este singurul pasaj subteran funcțional din Ploiești. Celelalte două pasaje construite în Bariera București sunt închise de mai bine de 25 de ani, în ciuda promisiunilor venite din partea fostei conduceri a Primăriei Ploiești.

Acestea ar fi trebuit să fie reabilitate încă din anul 2018, atunci când municipalitatea ploieșteană a finalizat licitația de atribuire a contractului de lucrări. Numai că banii pentru reabilitare au fost redistribuiți la acea vreme către alte capitole de investiții. Prin urmare, contractul pentru lucrări a fost semnat de abia în 2019 și ar fi trebuit ca acestea să fie finalizate în 2020.

Însă, iată-ne la începutul anului 2021. Ambele pasaje din Bariera București sunt în continuare închise, iar cel din centrul Ploieștiului se află într-o vizibilă stare de degradare, după cum puteți vedea în materialul video de mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...