fbpx
sâmbătă, aprilie 27, 2024
spot_img

VIDEO: Primăria verifică acum activitatea Rosal! Inspectorii controlează rampele pline de gunoaie din oraș

Citește Și

- Reclamă -
Primăria Ploiești desfășoară, miercuri, un control al activității operatorului de salubritate Rosal. 

Consilierul primarului Ștefan Grozea și mai mulți inspectori se află în zona străzii Carol Davila, acolo unde rampele sunt pline ochi.

Cel mai probabil, neregulile constatate vor duce la aplicarea unor noi amezi pentru operatorul de salubritate.

- Reclamă -

În urma mai multor sesizări, am decis să facem o acțiune comună, Primaria Ploiești, RASP și Poliția Locală, să încercăm să remediem situația. În urma constatărilor, am decis să sancționăm contravențional Rosal pentru nerespectarea graficului de ridicare a gunoiului menajer. De asemenea, am constatat, printre altele, și mici neconcordanțe privind ridicarea gunoiul stradal pe contractul CCP„, a declarat Ștefan Grozea, consilier al primarului pe probleme de servicii publice.

Pentru neregulile constatate în zona Carol Davila, Rosal a fost amendată cu suma de 7.500 de lei, constând în sancțiuni aplicate de RASP (două) și de Poliția Locală (una).

Explicația celor de la Rosal pentru dezastru a fost blocarea deșeurilor la rampă, pe motiv de neplată, iar gunoiul ar fi depozitat la platforma de la Vălenii de Munte.

- Reclamă -

Ziarul Incomod a arătat însă, marți, că Rosal a încălcat în mod repetat legislația în vigoare! Potrivit unor imagini trimise de un angajat al societății, Rosal a depozitat deșeuri în curtea garajului din Bereasca.

DETALII AICI: VIDEO. Cum încalcă Rosal legislația privind protecția mediului. Imagini de la garajul societății

Cum explică Rosal dezastrul din Ploiești

Reprezentanții Rosal susțin că operatorul nu este vinovat pentru munții de gunoaie care au îngropat Ploieștiul.

- Reclamă -

S-a dublat cantitatea de gunoi pe care oamenii o duc la rampe. Noi am suplimentat parcul auto cu încă două mașini, de la București, pentru a face față. 

Gunoiul este strâns la timp, dar daca îl luăm la ora 7, până după amiază, rampele sunt din nou pline. Oamenii arunca și intentionat pe jos, nu doar când sunt pline ghenele. În plus, potrivit noii legislații, containerele de metal trebuie înlocuite cu cele din plastic. Acestea se deteriorează repede, pentru că am găsit și cărămizi aruncate. Tomberonul devine foarte greu și se rupe când este manevrat„, susține Andrei Hențea, șef serviciu Rosal.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

3 COMENTARII

  1. V-ati extins in foarte multe zone rurale cu același nr de masini normal ca nu o sa faceți fata,daca la oras scăpați usor sa vedeti la tara de nu o sa va bata lumea daca nu ridicați gunoiul?

  2. Pe toate strazile din centru Ploiestiului gunoiul menajer nu a fost ridicat.
    Domnul Dobre este in campania electoral in vest dar nu vede are ochelari de cal.
    Si pustiul de Andrei Hentea o da de gard ca de obicei .Intebatil daca la el acasa are gunoi in poarta.
    Emil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Exclusiv – Ludmila Sfârloagă, o apropiată a lui Mircea Cosma, candidează pe listele AUR la CJ Prahova

Mai sunt doua trei zile până la încheierea procesului de înregistrare a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie....
Sari la conținut