fbpx
joi, mai 30, 2024
spot_img

VIDEO: Un cătun din Prahova a rămas izolat! Sătenii au viață grea: „Așa e mereu când plouă!”

Citește Și

- Reclamă -
Când plouă mai tare, gospodăriile din satul Chirițești rămân izolate de restul localității. 

Drumul de acces trece prin pârâul Drăjnuța. Firul de apă se umflă la ploile mai puternice, iar oamenii rămân izolați.

Noi nu avem cale de trecere… Nu putem trece, pentru că nu avem pod. Trebuie să o luăm prin apă, dacă avem nevoie să mergem la magazin, să luăm pâine sau pentru altceva.

- Reclamă -

Situația este mereu la fel când plouă”, s-au plâns oamenii.

Cătunul de pe deal cu case prinse la trei primării

În zona în care se află casele care rămân izolate converg teritoriile a trei comune: Izvoarele, Cerașu și Drajna. Iar unele gospodării sunt arondate la Izvoarele, altele la Cerașu, iar unele terenuri, la Drajna.

Ultima punte pe cabluri construită a fost luată la inundațiile de anul trecut. De atunci, oamenii trec prin apă.

- Reclamă -

Ziarul Incomod l-a contactat pe primarul comunei Izvoarele, Ioan Paul Grigore. Acesta susține că a fost prinsă în buget o parte din finanțarea pentru construirea unei noi punți.

Cu restul de bani ar trebui să vină Primăria Cerașu și Primăria Drajna. Așa a fost înțelegerea, însă, până acum – spune primarul din Izvoarele – ceilalți n-au venit cu nimic concret. 

Primăria Izvoarele a făcut, din fonduri proprii, două punți până acum, care au fost luate luate de apă. În acea zonă sunt case care aparțin și de Cerașu, nu numai de Izvoarele, și zone care aparțin comunei Drajna. După stabilirea bugetului pe anul acesta, noi avem sumele prinse în buget, iar investiția urma să fie asigurată de noi (50 la sută) și, restul, de primăriile din Cerașu și Drajna„, a explicat Paul Grigore.

Ghinionul sătenilor: Cursul neregularizat și deschiderea prea mare 

- Reclamă -

Firicelul de apă se transformă într-un torent foarte puternic atunci când plouă tare. Primarul din Izvoarele spune că, din cauză că albia nu este amenajată, regularizată, viitura aduce bușteni, iar punțile sunt rupte imediat.

Un pod în toată regula, de beton, ar presupune o investiție cu mult peste puterea adunată a celor trei comune, mai susține Paul Grigore, din cauză că deschiderea (lungimea podului) este destul de mare.

Un parteneriat în patru, cu Consiliul Județean, ar fi o soluție.

Reporterii Incomod vor încerca să ia legătura, miercuri, și cu primarii localităților Cerașu și Drajna, dar și cu conducerea Consiliului Județean Prahova.

Între timp, apa a mai scăzut. Iar oamenii și-au luat inima în dinți și au pornit către case…

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Sa vada si asfaltatorii din ConsiliulnJUdetean Prahova, poate au mila de acesti prahoveni si le vor construi un pod! Poduri mai trebuiesc si la Sfarleanca-com Dumbravesti si la Berceni! Sa mai inceteze cu asfaltarile -pe hartie – si sa faca ceva folositor pentru oamenii care i-au votat! IN toate comunele prahovene este nevoie de piste de bicicleta -functionale, adica de 1,5 – 2 metri latime, etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Ce a găsit Poliția în casa bărbatului mort după ce o bombă pe care o construia i-a explodat în faţă

Un bărbat de 44 de ani a murit în timp ce încerca să facă o bombă artizanală. Materialele folosite...