fbpx
duminică, iunie 23, 2024
spot_img

VIDEO Un parlamentar face plângere penală împotriva președintelui Consiliului Județean Prahova și a mai multor consilieri locali din Ploiești

Citește Și

- Reclamă -

Plângere penală împotriva președintelui Consiliului Județean Prahova și a mai multor consilieri locali din Ploiești, în scandalul termiei! Anunțul a fost făcut de deputatul George Ionescu, care a plecat din PNL și a trecut la partidul Forța Dreptei. Parlamentarul spune că va face acum plângere penală împotriva foștilor colegi de partid, din cauza faptului că problema termiei nu este încă rezolvată, iar ploieștenii riscă să rămână din nou fără apă caldă și căldură.

Reamintim că săptămâna trecută întreaga conducere a Termo Ploiești, operatorul de termoficare subordonat primăriei Ploiești, a demisionat. Vorbim despre demisia tuturor directorilor societății, dar și a membrilor Adunării Generale a Acționarilor, care au acuzat că au luat această decizie pentru că nu pot colabora cu primarul în funcție, Andrei Volosevici (în prezent suspendat din PNL).

- Reclamă -

În urma demisiilor, Forța Dreptei Prahova a organizat joi, 12 ianuarie, o conferință de presă în care a acuzat că faptul că Ploieștiul a rămas fără bani pentru plata gazelor la final de an 2022 a fost un gest premeditat.

„Consiliul Județean și consilierii locali au făcut tot posibilul ca la sfârșitul anului societatea de termie să nu aibă bani pentru gaze și să oprească agentul termic din Ploiești.”, a declarat deputatul George Ionescu în cadrul conferinței.

Reamintim că la final de an a fost necesar ca municipalitatea să se împrumute de bani pentru gaze de la firme private. În schimb, membrii Forța Dreptei susțin că era responsabilitatea Consiliului Județean să ajute primăria cu bani și deși teoretic au acordat un ajutor, în practică banii nu au putut fi folosiți.

- Reclamă -

„Vicepreședintele Consiliului Județean, domnul Apostol, a spus că au dat 9 milioane către primăria Ploiești și primăria nu a putut să-i cheltuiască. Ulterior, am văzut de ce nu a putut. Au fost bani primiți în noimebrie, trebuiau cheltuiți până în decembrie, dar nu exista nicio procedură, nu se puteau cheltui până la sfârșitul anului. Era clar că banii au fost dați cu destinația clară să nu poată fi folosiți”, a mai acuzat George Ionescu.

Problema termiei nu este nicidecum rezolvată la Ploiești. Și situația poate deveni mai gravă de atât în contextul în care temperaturile ar putea să scadă în februarie-martie, așa cum s-a întâmplat în anii trecuți, și fix în acea perioadă ploieștenii racordați la sistemul centralizat să rămână din nou fără apă caldă și căldură.

„Ploieștenii vor rămâne fără apă caldă și căldură și nu vor mai rezista să accepte nici pe Andrei Volosevici dând vina pe Consiliul Județean și nici pe Consiliul Județean dând vina pe Andrei Volosevici și cred că vor lua atitudine împotriva lor”, a mai susținut deputatul fost PNL.

„Noi, Forța Dreptei, am luat o decizie foarte clară, după nenumărate discuții și nenumărate soluții pe care noi le-am dat către consilierii locali și consilierii județeni și efectiv nu am fost luați în seamă. Am crezut că organele de drept se sesizeazză cu privire la cele exprimate de noi. Am luat decizia să fie scris către toate autoritățile competente cu privire la neregulile pe care noi le-am sesizat și de data aceasta vom face în scris. Vom face plângere atât președintelui Consiliului Județean Prahova, cât și consilierilor locali care au luat decizia, au dat hotărârea de a prelua societatea de termoficare de la CJ în starea deplorabilă în care e și au ajuns în situația în care nu au cum să mai furnizeze agent termic ploieștenilor. Practic au distrus toată infrastructura de producție a energiei termice, o să facem plângere penală”, a mai declarat deputatul.

- Reclamă -

Reamintim că agentul termic a fost oprit în Ploiești de mai multe ori de când centrala a fost preluată de municipalitate, inclusiv a doua zi de Crăciun, din cauza unor avarii apărute la CAF 2, singurul cazan preluat de municipalitate de la Consiliul Județean Prahova.

Vezi mai jos integral declarația video a lui George Ionescu:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

România trece la salariul minim european. Cât vor câștiga în plus românii

România trece la salariul minim european. Proiectul a fost votat ieri în Guvern și prevede ca leafa minimă să...