Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au efectuat în această dimineață două percheziții domiciliare la persoane bănuite de vânzare ilegală de arme în județ.

Perchezițiile au fost efectuate în comunele Adâncata și Jilavele, din județul Ialomița, la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

În urma perchezițiilor, trei bărbați cu vârste cuprinse între 28 și 67 de ani au fost conduși la sediul unității de poliție pentru audieri.

“Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii ianuarie 2022, persoanele bănuite ar fi oferit spre vânzare arme letale, muniții și dispozitive explozive pe raza județului Prahova, fără ca aceștia să fie autorizați pentru astfel de operațiuni”, se arată într-un comunicat al IPJ Prahova.

De altfel, în urma perchezițiilor au fost descoperite două arme letale, 12 cartușe letale și 30 de cartușe neletale.

Reprezentanții poliției Prahova au transmis într-un comunicat de presă:

“În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite 2 arme letale, artizanale calibrul 12 și 8 mm, 10 cartușe letale calibrul 12 mm, două cartușe letale calibrul 9 mm, respectiv 7,62 mm și 30 de cartușe neletale calibrul 9×27.

Bunurile găsite au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

Facem precizarea că pe parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here