Zaharia Octavian, fost primar al orașului Plopeni, a fost adus astăzi la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, alături de alte două persoane, despre care există indicii că făceau parte dintr-o grupare specializată în furturi din locuințe. Judiciariștii ploieșteni au efectuat șase percheziții la domiciliile persoanelor bănuite și, în total, cinci persoane vor fi audiate, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere.

Zaharia Octavian a fost adus încătușat la audieri, el fiind primar al Plopeniului în perioada 2000-2008, din partea fostului partid PD. Întrebat de reporterii prezenți la fața locului de ce a fost adus la audieri, fostul edil a spus “m-am implicat într-o prostie”.

Patru descinderi au avut loc în Plopeni și câte una în Băicoi și în Păulești. În urma perchezițiilor, au fost găsite și alte probe susceptibile ca fiind provenite din activități infracționale.

Din cercetări, a reieșit că, începând cu luna iunie 2016, persoanele în cauză ar fi săvârșit 4 furturi din locuințe, pe raza localităților Păulești și Plopeni. Aceștia ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice și produse electronice, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

 

Vezi mai jos galerie foto:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here