Mii de tineri din Republica Moldova au ieșit pe marile bulevarde din Bucureşti. Unirea Basarabiei cu România este ţelul lor, cu atât mai presant cu cât, spun ei, presiunile Rusiei se simt tot mai acut. Mai multe incidente au avut loc între demonstranți și forțele de ordine. Cel puțin cinci persoane au fost reținute, inclusiv liderul unioniștilor.

ACTUALIZARE 16:15 – Problema a venit de la faptul că demonstranții aveau autorizația să parcurgă traseul Calea Unirii-Piața Universității, iar aceștia au vrut să treacă și pe Calea Victoriei. Tinerii nu au dat ascultare instrucțiunilor autorităților care nu au aprobat acest traseu și au mers pe Calea Victoriei.

Sunt câțiva lideri care se ceartă cu forțele de ordine, mai mulți tineri strigă „Unire”și „Piața Universității”.

ACTUALIZARE 16:00 – Incidente la mersul unioniștilor din capitală, la care participă mii de tineri din Republica Moldova.

Peste 200 de jandarmi au creat un lanț uman în jurul protestatarilor. Cel puțin trei persoane au fost reținute.

Piața Victoriei este blocată de cei strânși la mitingul unirii.

Ei cer unirea Basarabiei cu România, şi spun că aceasta ar trebui înfăptuită cât mai curând, pentru că presiunile Rusiei cresc de la o zi la alta.

Demonstrația a început la ora 15:00 si participă peste 2.000 de persoane atât din Republica Moldova, cât și din România la acest marș al unirii.

Vorbim despre un țel comun al celor strânși, de unire a Republicii Moldova cu România care se va realiza într-un fel sau altul. Ei vor sa aducă în fața politicenilor această problemă a unirii, o discuție veche pentru care acești oameni au mai ieșit în stradă.

Conform unor relatări de la fața locului, uni tineri au spus că presiunea rusească îi împinge tot mai mult spre acest gând al unirii.

Sursa: digi24.ro; Sursa foto: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here