Vlad Cosma a prezentat, marți seara, la Antena 3, o nouă înregistrare cu procurorii DNA Ploiești! Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, e acuzat că ar fi prezentat două documente false judecătorilor de la ÎCCJ.

Astfel, Cosma spune că Onea a trimis la ÎCCJ, în anul 2017, un document în care afirmă și certifică faptul că DNA Ploiești nu dispune de aparatură pentru înregistrare a martorilor. Însă, conform ultimelor înregistrări de la dosarul penal al inculpatei Ana Maria Pătru, se poate observa că fosta șefă AEP a fost filmată în sediul DNA Ploiești, probă că instituția deține o astfel de aparatură.

Un alt document trimis de de Onea la ÎCCJ e o adresă din 2015. În ea afirma că martorii din dosarul lui Vlad Cosma nu au fost dublați, adică nu au dat declarații sub două indentități diferite, fie cea reală, una flasă sau de martor protejat. Însă, Cosma spune că acest lucru a fost infirmat chiar de procurorul de ședință trimis de DNA, care a spus că mai mulți martori erau dublați, adică erau obligați să mintă cum voia procurorul.

Cosma a prezentat și o înregistrare video în care se aude cum procurorul Lucian Onea îi dictează grefierului de la DNA ce să scris ca și când Vlad Cosma făcea această declarație inventată.

„Cheamă în continuare martori la audieri, încercând să repare ceea ce crede că se mai poate repara”, a adăugat el.

Potrivit documentelor prezentate de Vlad Cosma, Lucian Onea a încercat să mintă judecătorii de la ÎCCJ.

„Înregistrarea prezentată vine în completarea episodului în care am povestit cum procurorii Mircea Negulescu și Onea Lucian încercau să fabrice un dosar fals de șantaj împotriva senatorului Daniel Savu, membru în comisia de control a SRI”, a spus Cosma.

„Am fost dus în biroul lui Onea, unde acesta a compus și a dictat ceea ce eu trebuia sa știu, să văd și să cunosc. Onea și-a făcut singur declarația pe care la final m-a pus să o semnez”, a adăugat el.

sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here