fbpx
duminică, mai 12, 2024
spot_img

UPDATE. Capsula de cobalt radioactiv de la Rafinăria Astra, despre care s-a presupus că ar fi fost furată, a fost găsită!

Citește Și

- Reclamă -

UPDATE. Capsula a fost găsită în perimetrul fostei rafinării Astra. Nu este clar în acest moment dacă a fost o tentativă de furt și hoții s-au răzgândit sau pur și simplu capsula respectivă s-a desprins și a căzut din vârful paratrăsnetului.
În continuare CNCAN face măsurători.

Surse oficiale au precizat mai devreme pentru ziarul Incomod faptul că respectiva capsulă ar fi fost furată.

- Reclamă -

Știrea inițială

Alertă în Ploiești, după ce agenții de pază ai unei societăți comerciale au sesizat autoritățile despre faptul că o bucată dintr-un paratrăsnet de pe amplasamentul Rafinăriei Astra a dispărut. În urma verificărilor efectuate de ISU Prahova, a rezultat că bucata dispărută este o capsulă de cobalt, material radioactiv.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, capsula de cobalt ar fi fost furată, iar autoritățile sunt în alertă pentru a o găsi. Cel mai probabil, materialul a fost furat de hoți de fier care, văzându-l că strălucește în soare, au crezut că este făcut dintr-un metal prețios. Bucata de cobalt se afla în vârful paratrăsnetului care are o înălțime de aproximativ 30 de metri.

- Reclamă -

„La fața locului se află echipe de specialiști ISU Prahova, SIAS CBRN, DSP, Garda de Mediu, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, o echipă complexă de cercetare, precum și polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase. În cauză a fost deschis dosar penal conform art. 345 din Codul Penal.”, a transmis oficial Poliția Prahova.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Hack iOS – Îmbunătățește calitatea apelurilor telefonice în doar patru pași simpli.

În timp ce Apple se pregătește să lanseze iOS 17.5 în curând, în momentul în care gigantul tehnologic a...
Sari la conținut