Vineri și sâmbătă, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat mai multe acțiuni pe raza județului, având ca scop prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri provenite din import sau din achiziţii intracomunitare și în vederea intensificării verificărilor cu privire la legalitatea operațiunilor de transport, depozitare și comercializare a preparatelor din pește. La acțiuni au participat și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.

Au fost verificați 28 de agenți economici și au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 108.000 lei.

Totodată, au fost confiscate 183 kg pește, 18 kg banane, băuturi alcoolice, carne de pui etc., în valoare totală de 5.700 lei.

Exemple:

  • Cu ocazia verificărilor efectuate la punctele de lucru din Halele Centrale ale municipiului Ploieşti, aparținând unei societăți comerciale cu acest obiect de activitate, au fost identificate expuse spre comercializare 157 kg pește proaspăt, diverse specii (nisetru, crap, șalău și guvizi) care nu prezentau termen de valabilitate și nici alte elemente de identificare sau al căror termen de valabilitate era expirat.

Pentru neregulile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amenzi totalizând. 20.000 lei.

Totodată, s-a procedat la scoaterea de la vânzare şi distrugerea produselor expirate.

  • În urma verificărilor la un ocmerciant din Ciorani, au fost depistate 51 kg de carne de pui și de pește care nu prezentau termen de valabilitate și nici alte elemente de identificare sau al căror termen de valabilitate era expirat.

Pentru neregulile constatate, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de  5.000 de lei, iar produsele expirate au fost confiscate în vederea distrugerii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here