Andrei Volosevici, primarul în funcție al Ploieştiului, și fost senator, a fost achiat în dosarul în care DNA îl acuza de infracţiuni de corupţie printr-o decizie definitivă a Curții Supreme

Volosevici a fost trimis în judecată în iunie 2016. Procurorii DNA Ploieşti au formulat acuzaţii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi două fapte de trafic de influenţă.

Judecătorii ÎCCJ au respins joi 15 ianuarie, ca nefondat, apelul declarat de Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale a Curţii de Apel Ploieşti din noiembire 2019 când s-a dispus achitarea pe fond a edilului .

Soluția ÎCCJ pe scurt:

”Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti şi de partea civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 156 din 11 decembrie 2019 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Ploieşti la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 ianuarie 2022”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here