consiliul local ploiesti andrei volosevici sedinta operator termoficare consilier pnl
Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a anunţat că vineri vor începe probele tehnice la nivelul sistemului centralizat de termoficare, după transferul bunurilor de la Consiliul Judeţean, estimând că duminică seară, dacă lucrurile decurg conform planului, am putea avea din nou agent termic în municipiu.

Anunţul a fost făcut joi, în timpul unei şedinţe a Consiliului Local, în care a fost aprobată o completare a listei de bunuri preluate de la Consiliul Judeţean Prahova. Ultimul introdus pe această listă a fost un program software cumpărat recent de CJ, necesar pentru funcţionarea cazanului 2 din CET Brazi.

Odată preluate de municipalitate, toate bunurile aferente sistemului centralizat sunt transmise mai departe către noul operator propriu, Termo Ploieşti SRL. Tot vineri, societatea urmează să transmită o serie de documente solicitate de ANRE, pentru obţinerea licenţei. Condiţionată de rezultatul acestor teste şi de obţinerea licenţei de la ANRE, reluarea furnizării de apă caldă şi căldură în Ploieşti ar putea avea loc duminică seară sau luni dimineaţă, a estimat primarul.

Andrei Volosevici: “Prioritar este să nu fie niciun fel de problemă de siguranţă”

“”De mâine putem să începem încărcarea sistemului şi probele care se fac sub atenţia ISCIR-ului, pentru că prioritar este să nu fie niciun fel de problemă de siguranţă a muncitorilor de acolo, de maniera încât să putem să furnizăm apă caldă şi căldură, spun eu, duminică seară, maxim luni de dimineaţă. Sunt nişte lucruri independente de voinţa celor de aici. În o oră – o oră şi ceva se vor face recepţiile, pentru că vorbim de un şir de recepţii, Judeţul a preluat de la ADI, ne predă nouă bunurile şi noi predăm mai departe, astăzi, către Termo Ploieşti, ca, de mâine, pe lângă documentele necesare şi solicitate în completare de către ANRE, pentru obţinerea licenţei provizorii, să şi începem să facem testele, nu există niciun fel de problemă în sensul acesta, şi să terminăm o problemă care nu este o mândrie pentru ce s-a întâmplat în Prahova şi Ploieşti”, a declarat Andrei Volosevici în timpul şedinţei de joi a Consiliului Local Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here