În cadrul unei documentări comune dintre reporterii Ziarului Incomod și jurnaliștii G4Media, Avocatul Poporului a transmis următorul răspuns:

”În calitate de mediator între cetățean și autoritate, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, încă din data de 4 august 2022, cu privire la situația din municipiu și le-a cerut explicații, atât Primăriei Ploiești cât și Consiliului Județean Prahova.”

Celor două instituții le-au fost cerute informații despre cauzele care au determinat sistarea furnizării apei calde  din august 2022, timp de trei luni, dar și care a fost autoritatea care a decis asta.Inițial, municipalitatea a răspuns că totul s-a produs ca urmare a rezilierii contractului  de concesiune cu Geotherm Distribution SA și Gas &Power Trading SRL, de către Consiliul Județean.

De partea cealaltă, reprezentanții CJ au explicat că operatorul avea obligația să mai presteze serviciul încă 90 de zile, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Pentru că lucrurile au fost departe de a se rezolva, pe 9 noiembrie 2022, Avocatul Poporului sesiza din nou Primăria Ploiești.

Municipalitatea dădea atunci asigurări că, odată cu preluarea rețelei primare de termoficare și a CAF2, nu vor mai exista sincope în furnizarea agentului termic către populație.

FOTODOCUMENT :

Protest la Ploieşti, după ce furnizarea apei calde a fost sistată pentru o lună – https://www.g4media.ro/protest-la-ploiesti-dupa-ce-furnizarea-apei-calde-a-fost-sistata-pentru-o-luna.html

În acest moment, Termo Ploiești funcționează în regim de avarie. Cea mai mare problemă o reprezintă lipsa banilor pentru gazele necesare producerii agentului termic.

În urmă cu câteva zile, Consiliul Local a aprobat un nou avans către Termo Ploiești.

Termo Ploieşti primeşte un nou avans de la bugetul local pentru plata gazelor – https://www.ziarulincomod.ro/termo-ploiesti-primeste-un-nou-avans-de-la-bugetul-local-pentru-plata-gazelor/

Administraţia locală a acordat de la bugetul local o sumă de un milion de lei, sub forma unui avans din subvenţia pentru gigacalorie.

“Suma va fi utilizată în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale către furnizorul de gaze naturale”, se specifică în hotărârea adoptată de forul legislativ.

Consiliul Local a mai decis, în aceeaşi şedinţă, numirea altor doi membri în Adunarea Generală a Acţionarilor de la societatea de termoficare, după demisiile anunţate săptămâna trecută de liberalii Valentin Marcu şi Aurelian Tudor. Înlocuitorii aleşi luni sunt Robert Vîscan, de la PSD, şi Mihai Tonsciuc, de la USR, aflat în procedură de excludere din partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here