infractiune informa

infractiune informaPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o percheziţie la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

La data de 11 martie a.c., poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat o percheziţie, pe raza municipiului Bucureşti, la domiciliul unei persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Activităţile au fost desfăşurate într-un dosar penal în care a fost dispusă măsura începerii urmăririi penale faţă de un bărbat bănuit că ar accesat în mod repetat şi fără drept sisteme informatice aparţinând unor persoane fizice şi juridice.

În fapt, cel în cauză, în cursul anului 2014, ar fi efectuat atacuri informatice prin care ar fi accesat, prin încălcarea măsurilor de securitate, mai multe servere și ar fi modificat fără drept datele informatice ale titularilor de drept.

În urma acţiunii, o persoană a fost condusă la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice, faţă de persoana bănuită de comiterea de infracţiuni, fiind luată măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here