Acțiunea desfășurată miercuri, în Ploiești, de Poliția Rutieră, s-a lăsat cu peste 150 de amenzi. 

Polițiștii au dat amenzi în valoare de 23.000 de lei și au reținut cinci permise de conducere: două pentru neacordare prioritate pietoni, două pentru trecere pe roșu și unul pentru neacordare prioritate față de o altă mașină.

Polițiștii au prins și un șofer aflat sub influența drogurilor.

Comunicatul IPJ Prahova:

“Polițiștii rutieri prahoveni au desfășurat ieri, 28 iulie a.c., o acțiune de amploare în municipiul Ploiești și pe principalele artere rutiere din județ.

Activitatea a avut ca scop verificarea respectării legislației privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la trafic, conducători auto, pietoni dar și bicicliști, precum și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În numai trei ore, au fost verificate peste 415 autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, 45 dintre ele fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 23.000 de lei.

De asemenea, pentru abaterile constatate au fost sancționați 24 de pietoni și 3 bicicliști.

Au fost reținute 5 permise de conducere: 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 2 pentru nerespectarea semnificației culorii roșu a semaforului electric și 1 pentru neacordea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.

Polițiștii au retras și 4 certificate de înmatriculare, 3 pentru defecțiuni tehnice și 1 pentru lipsă inspecției tehnice periodice.

Aceste acțiuni se desfășoară permanent, atât în municipiu cât și în județ, având ca scop principal menținerea disciplinei în trafic.

EXEMPLU:
În cursul acțiunii, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe strada Gheorghe Lazăr din Ploiești, un autoturism care circula din direcția străzii Mihai Bravu către Bulevardul Independeței.

Întrucât conducătorul auto prezenta un comportament schismatic, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

RECOMANDĂRI:
-Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

-Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

-Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI SUBSTANȚELE PSIHOACTIVE SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive!

Consumul de substanțe psihoactive reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here