Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul produs luni seară în localitatea Inotești din județul Prahova:

Doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate.

Având în vedere primele informatii transmise privind suprafața afectată și gradul arsurilor, pacienții întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arși, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploiești lucrează în prezent la stabilizarea pacienților.

La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave.

Reamintim că o stație de prelucrare produse petroliere și uleiuri a fost cuprinsă de flăcări luni seară. Stația se află în comuna Colceag, satul Inotești. La fața locului au fost mobilizate treu autospeciale de stingere și o ambulanță.

la această oră, incendiul a fost stins.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here