deszapezire

Deszăpezirea drumurilor a fost dintotdeauna un subiect controversat, din punct de vedere al firmelor care câștigă licitațiile, dar mai ales al tarifelor pe care aceste societăți le practică.

Lansăm astăzi un serial prin intermediul căruia vă vom prezenta care sunt firmele care deszăpezesc drumurile din Prahova și care sunt sumele pe care le câștigă aceste societăți în iarna 2016 – 2017.

Pentru autostrada A3 și pentru Drumurile Naționale se definitivează zilele acestea procedurile de atribuire a contractelor, însă, directorul CNADNR Prahova, Ionel Ciobanu, spune că nu vor fi probleme.

“Eu sunt acum la CNADNR de o săptămână și cred că mai durează o săptămână sau două pentru licitația pe patru ani cu intrare pe SEAP. Iar la nivel de DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) se desfășoară și sper că săptămâna aceasta se va încheia contractul prin încredințare. În momentul în care se va face finalizarea și la cea pe patru ani, cea care este prin încredințare va dispărea. Astăzi, la ședința pe care am avut-o la DRDP, începând de miercuri vom primi utilaje în zonă pentru a nu avea probleme, de la alte firme, de la Buzău de exemplu, firmă care a câștigat licitația acolo, pentru toate zonele. Deja eu am acum două utilaje la Cheia, de la Buzău, pentru deszăpezire. Suntem pregătiți.”, a declarat Ionel Ciobanu, urmând ca numele firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea pe autostradă și pe drumurile naționale, dar și valoarea contractelor, să fie făcute publice după finalizarea licitației.

Pentru drumurile județene, licitațiile au fost deschise de către Consiliul Județean Prahova, iar la ora actuală au fost definitivate procedurile pentru cinci din cele opt sectoare de drumuri existente în Prahova. Celelalte trei sunt în perioada de depunere a contestațiilor.

sectoare prahovaAstfel, în sectorul 4, drumurile județene vor fi iarna aceasta deszăpezite de societatea SC Strabenbau Logistic SRL, valoarea contractului fiind de 5.732.908 lei, fără TVA. Societatea comercială Troni Interout SRL se va ocupa de sectorul 5, contra sumei de 4.794.747 lei, fără TVA. SC Integral Beton Prest SRL a câștigat licitația pentru trei sectoare, după cum urmează: sector 6- 3.170.479 lei, fără TVA, sector 7 – 2.280.655 lei, fără TVA, sector 8 – 2.577.346 lei, fără TVA. Cele opt sectoare în care sunt împărțite drumurile județene din Prahova le puteți vedea în imaginea alăturată.

Situația privind drumurile din orașele din Prahova

În Ploiești, deszăpezirea va fi realizată de Rosal Grup S.A., în baza a două contracte, încheiate în 2011 pe cinci ani, care au fost prelungite printr-o hotărâre a Consiliului Local pe maxim doi ani și jumătate, urmând să înceteze la data atribuirii de către municipiul Ploiești a serviciilor care fac obiectul contractelor. Valoarea pentru salubrizarea localității (curățenie căi publice și deszăpezire) este stabilită anual în limita bugetului aprobat.

În Câmpina, societatea Floricon Salub SRL are un contract de salubrizare încheiat în decembrie 2002 pe o perioadă de 20 de ani, până la 23.12.2022, iar municipiul Câmpina decontează doar prestarea serviciului (operare), în funcție de starea vremii. Achiziția materialului antiderapant se face de către primarie. Valoarea operării pentru deszăpezire iarna 2015-2016 a fost de 85.000 lei/ iarnă, iar în 2014-2015 – 207.278 lei.

În Azuga, SC COMPANIA ROMPREST SERVICE SA a încheiat un contract pe 2 ani și șase lunni începând cu data de 15.11.2016, prin care facturează 232,3578 lei/oră de funcționare pentru curățat mecanic zăpadă și gheață (răspânditor și lamă), 33,4453 lei/oră de funcționare pentru curățat mecanic zăpadă și gheață freză, 0,3111 lei/mp pentru curățat manual zăpadă și gheață, 14,95 lei/mc pentru încărcat zăpadă și transportat și 232,3578 lei/oră de funcționare pentru împrăștiat material antiderapant. Prețurile nu includ TVA.

La Băicoi, deszăpezirea va fi realizată cu utilajele proprii ale primăriei.

În Boldești-Scăeni, intervenția se face pe bază de comandă telefonică, astfel: SC Transrom Prahova SRL se ocupă de cartierul Scăeni și facturează 100 lei/h de funcționare/utilaj, SC Jovila Construct SRL se ocupă de cartierul Boldești 1, contra aceluiași tarif, SC Exproserv SRL se ocupă de cartierul Seciu, tot cu 100 lei/h de funcționare/utilaj, SC Erysmart Nicolae SNC se ocupă de cartierul Balaca, la același tarif, iar SC Vitalia Servicii pentru Mediu se ocupă de cartierul Boldești 2 și facturează conform contractului de salubritate nr. 4013/13.04.2011.

În Breaza, deszăpezirea va fi efectuată de societatea SC Lucmel Serv SRL, care va asigura 70% din zonele din localitate, contra sumei de 158.400 lei, TVA inclus.

În Bușteni, deszăpezirea va fi realizată de societatea SC Comprest SA.

La Comarnic, procedura de atribuire a contractului este încă în derulare.

În Mizil a fost contractată societatea SC Salub Interserv SA.

La Plopeni, de asemenea, procedura de selecție este încă în derulare.

La Sinaia, contractul a fost câștigat de SC Grup Salubrizare Urbana SRL.

La Slănic, deszăpezirea va fi realizată cu utilaje proprii ale primăriei.

La Urlați, procedura de achiziție a serviciilor este încă în derulare.

În Vălenii de Munte, deszăpezirea va fi realizată de SC Cotedy Fierar SRL, după cum urmează:

-buldoexcavator pneuri JCB 3CX Sitemaster – 7,5 t cu plug PSV 251-100 lei/ora funcționare;

-buldoexcavator pneuri Komatsu WR 93-7,5 t-100 lei/ora funcționare;

-buldoexcavator pneuri New Holland -7,5 t -100 lei/ora funcționare;

-încărcător frontal Schaeff SKL 833-5,8 t cu plug PSV 231-80 lei/ora funcționare;

-încărcător frontal Schaeff SKL-5,8 t cu plug PSV CITY 231-80 lei/ora funcționare;

-telehandler Manitou 932-9t cu plug PSV 271-110 lei/ora funcționare;

-mini-încărcător Belle 764-3t-75 lei/ora funcționare;

-autocamion Iveco EuroCargo 4×4 12t cu lama 271 și sărăriță Epoke 4,5 m3 – 220 lei/ora funcționare;

-autocamion Iveco Daily basculabil 5t-80 lei/ora funcționare;

-autocamion Iveco Daily basculabil 16t-100 lei/ora funcționare.

Zilele următoare, ziarul Incomod vă va prezenta situația privind contractele de deszăpezire pentru comunele din Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here