fbpx
joi, aprilie 18, 2024
spot_img

Curiosul caz al prefectului de Prahova, Cristian Ionescu, și misterul hrănirii din experiență

Citește Și

- Reclamă -
În decembrie 2019, apolitic și pe mâna PNL, în Prahova a aterizat un nou prefect.
Prin toate sursele noastre am aflat doar numele, dar și că ”e din ANAF”.
În aproape trei luni de zile cât a condus Prefectura l-am văzut într-o poză când a depus jurământul și într-un video trimis pe e-mailurile redacțiilor, în care vorbea de răspândirea coronavirusului.
Cristian Ionescu seamănă foarte mult cu primarul Ploieștiului, Adrian Dobre. Mă refer în primul rând la relația cu jurnaliștii (cei care-și fac treaba, nu categoria care ziua scrie în ziare, iar după orele de program urmează spășiți politicienii în sediile de partid unde primesc directivele). Și Dobre fugea ca dracul de tămâie de întrebările incomode în primele luni de mandat, la fel și actualul prefect.
Surse apropiate celor doi, deci din PNL, au și o explicație: partidul știe ce pot personajele și de aceea încearcă să îi țină cât mai izolați, departe de jurnaliștii răi care nu sunt controlabili, pentru a nu fi afectată imaginea partidului.
Astăzi am aflat că mai mulți colegi au o problemă reală în sensul în care nu pot discuta cu prefectul direct, mai ales în aceste vremuri în care instituțiile statului fac eforturi pentru a comunica des cu populația.
Stilul impus de prefectul Ionescu este ca întrebările să fie filtrate prin purtătorul de cuvânt al Prefecturii sau prin doamna care îi răspunde la numărul de telefon mobil personal.
Mai mulți angajați ai prefecturii spun că de luna trecută diverse personaje mai mult sau mai puțin apropiate de PNL sau în special de Roberta Anastase vin în Prefectură cu atitudinea de ”noi suntem ăia care decidem”. Lucru pe care l-ar fi confirmat și prefectul pe un ton miorlăit, când a fost întrebat de angajați ce e cu personajele care tranzitează birourile.
Dar cireașa de pe tort a fost astăzi: Raluca Eparu, purtătorul de cuvânt al instituției, a fost anunțată de o angajată a unui site local că îi va lua funcția, săptămâna viitoare. Prefectul nu a spus nimic. Iar motivul, potrivit celor din Prefectură, ar fi un mic trafic de influență.
Colegii mei au încercat să dea din nou de prefect, care așa cum ne-a obișnuit, nu răspundea la telefon. Raluca Eparu era ”vocea unică”, singura persoană desemnată să dea informații oficiale pe tema coronavirusului și a stării de urgență din România.
Ulterior, Raluca Eparu a anunțat printr-un mesaj că începând de astăzi nu mai ocupă funcția. Până luni Prefectura nu mai are purtător de cuvânt, iar prefectul știm deja că nu vrea să discute decât cu presa. Poate decât cu cea de partid.
Până la urmă am dat de Ludovic Orban, prim-ministrul României, care a discutat cu un jurnalist de la Incomod și a spus că îl va suna pe prefectul Ionescu pentru a se informa și a remedia situația.
Minune, la scurt timp a sunat prefectul la Incomod. Explicațiile acestuia sunt cel puțin bizare, dacă nu halucinante…
Acesta a spus despre Raluca Eparu, un jurnalist experimentat și respectat care și-a dovedit profesionalismul și ca purtător de cuvânt în relația cu presa din această perioadă, cităm: Nu mă completam cu ea, nu a fost o relație perfectă, nu a fost compatibilitate de feeling (n.r.- altul murdar la gură de engleză) și nu mă puteam hrăni din experiența ei.
În baza explicațiilor prefectului de Prahova se nasc și câteva întrebări firești:
– Descrieți cum v-ați completat cu viitorul purtător de cuvânt al Prefecturii. Și de câte ori.
– Aveți o relație perfectă cu viitorul purtător de cuvânt? Detaliați când și cum ați atins perfecțiunea?
– Cum v-ați dat seama că aveți compatibilitate de feeling cu viitorul purtător de cuvânt? La ce dată?
– Când v-ați hrănit prima oară din experiența viitorului purtător de cuvânt? Dar ultima oară?
Detalii despre acest caz precum și explicațiile prefectului găsiți în cele trei articole scrise de colegii mei:
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk Show. Mafia gunoaielor din Prahova, subiect național ignorat de autorități locale

Mafia gunoaielor din Prahova a ajuns subiect național, dar nici acum nu vedem reacții ferme din partea autorităților.Ziarul Incomod...
Sari la conținut