Camera Deputaților supune, astăzi, la vot cererile de reținere și arestare a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Cererile înaintate de DNA au fost aprobate deja de către Comisia Juridică, urmând ca rapoartele comisiei să fie votate prin vot secret cu bile.

Deputații vor fi chemați să își exprime opțiunea de patru ori, succesiv, existând două rapoarte: unul pentru cererea de reținere și respectiv unul pentru cererea de arestare. Surse judiciare, citate de stiripesurse.ro susțin că cei doi vor fi reținuți chiar în această zi, dacă cererile DNA vor fi aprobate de plen.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, toate în formă continuată.

Nicolae Păun, care deţine şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here