O nouă grevă a angajaților operatorului de salubritate Rosal Prahova a afectat joi, 9 septembrie, activitatea de colectare a deșeurilor menajere, în ciuda faptului că de la 1 septembrie prahovenii plătesc mai mult pentru acest serviciu.

Gunoaiele din Ploiești nu au fost ridicate joi de angajații operatorului Rosal, întrucât aceștia au intrat într-o nouă grevă din cauza faptului că nu și-au încasat salariile. Este vorba, așa cum spuneam mai sus, despre angajații repartizați activității de colectare deșeuri menajere, adică acei oameni repartizați pe “gunoiere”.

Oamenii nu sunt plătiți și au întârzieri salariale de mai bine de două luni în ciuda faptului că de la 1 septembrie Rosal încasează mai mulți bani de la prahoveni pentru colectarea gunoiului menajer. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deșeuri Prahova a votat majorarea de tarif, în ciuda faptului că populația este nemulțumită de serviciile prestate de Rosal și chiar s-a organizat și un protest în centrul Ploieștiului la care oamenii au cerut rezilierea contractului cu Rosal. ADI Deșeuri nu numai că nu a dezbătut varianta rezilierii contractului de colectare a deșeurilor de la populație încheiat cu Rosal, dar a și aprobat majorarea de tarif.

Tariful se mărește astfel, de la 13,22 cu TVA, la 16,30 cu TVA de persoană, pe lună.

Ziarul Incomod l-a sunat pe directorul ADI Deșeuri, Cristian Ganea, pentru un punct de vedere referitor la greva angajaților Rosal și pentru a-l întreba dacă operatorul va fi sancționat pentru nerespectarea graficului de colectare, însă acesta nu a răspuns la telefon și nici nu a revenit cu apel până la publicarea acestui articol.

Probleme au fost astăzi și cu privire la curățenia căilor publice din Ploiești. Deși pentru schimbul I în zilele lucrătoare sunt necesari 276 de lucrători pentru salubrizarea Ploieștiului, conform contractului încheiat între municipalitate și operator, astăzi au ieșit pe teren mai puțin de 50 de oameni, potrivit reprezentanților municipalității, astfel că nu a avut cine să încarce gunoaiele măturate de pe străzi și lăsate în grămezi. Utilaje au fost, dar nu a avut cine să le folosească, ne-au explicat reprezentanții primăriei.

Reamintim că în ceea ce privește curățenia căilor publice primăria Ploiești a reziliat contractul cu Rosal și cum licitația pentru contractarea unui nou operator nu a fost finalizată, municipalitatea va negocia direct atribuirea contractului. Detalii aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here